Infracțiuni rutiere și recomandările Poliției

• publicat la: 12 octombrie 2020
Infracțiuni rutiere și recomandările Poliției

La solicitarea redacției Buletin de Carei, am primit  de la biroul de comunicare din cadrul IPJ Satu Mare câteva date despre  tânărul de 21 de ani, din Carei, care a fost oprit de polițiști la data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 00.50, în localitatea Urziceni.

Asupra acestuia s-au găsit 10 pachete de țigări, pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență.

În cauză s-a întocmit dosar penal. Știrea nu a fost cuprinsă în comunicat oficial.

Comunicat

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 8 octombrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 8 octombrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  47 800 de lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 8 permise de conducere.

De asemenea, polițiștii sătmăreni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri teritoriale cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

Astfel, ieri, 8 octombrie a.c., peste 300 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare, jandarmi, polițiști de frontieră și polițiști locali au desfășurat misiuni specifice.

În ultimele 24 de ore au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar și în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului Covid 19, la activitățile de verificare participând peste 340 de forțe de ordine.

Astfel, au fost verificate peste 70 de societăți comerciale, precum și 53 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 1 200 de persoane.

Pentru abaterile constatate au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 15 250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Totodată, polițiștii sătmăreni au acționat în zona unităților de învățământ de pe raza județului Satu Mare, ocazie cu care s-a urmărit: prevenirea abandonului școlar, identificarea elevilor care lipsesc de la orele de curs nemotivat,  respectarea măsurilor pentru  prevenirea şi combaterea efectelor  pandemiei de COVID-19 în unitățile de alimentație publică situate în zona unităților de învățământ, monitorizarea modului de acces în unităţile de învăţământ, în vederea prevenirii pătrunderii fără drept în aceste sedii a diferitelor persoane precum şi verificarea respectării măsurilor de protecţie în context COVID-19în incinta unităților de învățământ, respectarea prevederilor OUG 195/2002 în zonele adiacente unităților de învățământ,în special pe timpul afluirii și defluirii preșcolarilor și elevilor.

Recomandăm tuturor cetățenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție în toate spațiile unde este obligatoriu, precum și în mijloacele de transport în comun, să respecte modul de organizare a evenimentelor, să nu se expună la riscuri.

 Scopul forțelor de ordine care desfășoară activități de verificare nu este aplicarea de sancțiuni.

 Nu dorim sancționarea cetățenilor, ci dorim ca toți să conștientizeze faptul că, sănătatea și viața persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nici o abatere a legii.

 Suntem și vom fi prezenți, permanent la datorie și aplicăm legea în litera și spiritul ei!

 Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.   

 

Infracțiuni rutiere constate în flagrant delict de polițiști


 La data de 9 octombrie a.c., în jurul orei 19.50, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Satu Mare au surprins în flagrant, pe strada Careiului, din municipiul Satu Mare, un bărbat, de 36 de ani, din comuna Vetiș, în timp ce conducea un autoturism deși nu posedă permis de conducere  de nici o categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.  

Sâmbătă, 10 octombrie a.c., în jurul orei 00.40, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Satu Mare, au oprit pentru control, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism condus de un bărbat, de 31 ani, din localitatea Satu Mare.

În urma testării cu aparatul alcooltest s-a constatat că acesta avea o concentrație alcoolică de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Tot, la data de 10 octombrie a.c., în jurul orei 18.00, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Carei, au surprins în flagrant, pe raza localității Berea, un bărbat, de 40 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism deși nu posedă permis de conducere  de nici o categorie.

În cauză s-a întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

 

 

 

Lasati un comentariu