Programul zilei de 25 Octombrie la Carei și Satu Mare

• publicat la: 23 octombrie 2020
Programul zilei de 25 Octombrie la Carei și Satu Mare

,,Duminică, 25 Octombrie, de Ziua Armatei României vor avea loc ceremonii organizate de Divizia 4 Infanterie ”Gemina”, atât la Satu Mare, începând cu ora 12,00, la Monumentul Ostașului Român (din Piața Vasile Lucaciu), cât și la Carei, începând cu ora 15,00, în fața Ansamblului Monumental ”Glorie Ostașului Român”.

Pentru protejarea sănătății cetățenilor, activitățile se vor desfășura cu respectarea măsurilor de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Solicităm tuturor participanților să evite aglomerarea de persoane respectând distanțarea socială și să poarte masca de protecție!,, anunță Instituția Prefectului pe pagina sa.

Ceremonia va avea loc în spatele perdelei de tuia de peste 9 m înălțime ce înconjoară Monumentul Ostașului Român din Carei.

Oare câți dintre politicienii  ce vor veni acum în campanie electorală pentru alegerile parlamentare vor  lua atitudine pentru situația în care se află Monumentul Ostașului Român de la Carei, unul dintre cele mai importante monumente de for public, simbol al luptei de eliberare a pământului românesc?

La Monumentul Ostașului Român din Carei va sosi în data de 25 octombrie Ștafeta Veteranilor, voluntatii INVICTUS, de pe cele trei trasee: roșu , galben și albastru.

Duminică, 25 octombrie 2020, după ceremonia oficială de  la Monumentul Ostașului Român din Carei, va avea loc un parastas de pomenire la mormintele ostașilor români căzuți în luptele de eliberare.

Intrarea în cimitir se poate face atât de pe strada Tireamului cât și de pe strada Cimitirului.

comentarii

de Raul la 23 octombrie 2020 - 16:02

Având în vedere contextul epidemiologic în care ne găsim, nu cred că e cazul ca anul acesta să aibă loc asemenea manifestări sau cel puțin, să fie făcute cu un nu număr limitat de participanți… Dar fiind an electoral, orice e posibil… Stați acasă! Protejați-vă!

de Buletin de Carei la 23 octombrie 2020 - 18:47

Sărbătoarea se poate marca și fără mii de oameni.

Lasati un comentariu