Și Primăria Carei vrea să facă o variantă de ocolire după cea realizată de Ministerul Transporturilor

• publicat la: 12 octombrie 2020
Și Primăria Carei vrea să facă o variantă de ocolire după cea realizată de Ministerul Transporturilor

Primăria Carei anunță  că ,,pregătește un proiect din fonduri europene pentru a realiza o variantă de ocolire și pe cealaltă parte a orașului,,. Din anunț se omite a se specifica că varianta de ocolire funcțională acum este rodul unui proiect ce nu aparține Primăriei Carei.

Şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, este un proiect al  Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România.

Ea a fost revendicată rând pe rând de cei care nu au avut nicio contribuție la realizarea ei dar au folosit-o în campaniile electorale.

Finanţarea proiectului a fost asigurată prin intermediul unui proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013.

Contribuţia financiară europeană la acest proiect a reprezintat 69,25 %, din total, adică 26,6 milioane de lei, diferenţa de 30,75%, fiind asigurată de Guvernul României.

Faptul este confirmat şi de către administratorul public Beko Tamas care a precizat   că municipiul Carei este doar beneficiarul lucrării ,,şosea de centură,, şi …,,.nu avem nici un fel de relaţii contractuale sau juridice cu cei care au iniţiat şi apoi derulat acest proiect,,.

Anunțul Primăriei Carei
”A apărut un ghid în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) prin care am aflat că și autoritățile locale pot depune proiecte de infrastructură. Noi dorim să depunem un proiect pentru încă o variantă de ocolire. Aceasta va porni de la ieșirea din oraș spre Satu Mare, ajungând până în zona ieșirii spre Căpleni, care este de fapt zona industrială a Careiului, va continua prin spatele fostei fabrici TRUM și va ajunge la Drumul Național 19 după ieșirea înspre Oradea”, a declarat primarul Eugen Kovacs.
Proiectul urmează să fie depus spre finanțare până în primăvara anului viitor. Până atunci trebuiesc stabilite traseul și valoarea totală a investiției. Prin realizarea acestui inel, traficul greu va putea fi scos integral din oraș.
Careiul dispune de o centură de ocolire care a fost inaugurată în urmă cu doi ani. Lucrările au fost începute în 2012, valoarea totală a investiției fiind de circa 73 milioane lei,,.

Anunțul nu specifică faptul că centura de ocolire a fost un proiect al  Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România susținut financiar și de Guvernul României.

 

comentarii

de Crocan la 12 octombrie 2020 - 13:23

Asta important,macar investitorii straini au unde sa circula,daca nu a primit teren pt.Construire.Tot inainte in curand oras austriac,modernizare excelenta.

Lasati un comentariu