Ștafeta Veteranilor se îndreaptă spre Carei

• publicat la: 19 octombrie 2020
Ștafeta Veteranilor se îndreaptă spre Carei

Ștafeta Veteranilor se apropie pe zi ce trece de Carei. Traseul galben, cel mai lung dintre cele 3 trasee, a dat startul Ștafetei Veteranilor la data de 13 octombrie.

Voluntarii de la Centrul National Cincu au predat ștafeta galbenă străjerilor Sibiului, la Monumentul din Cimitirul Eroilor din Dealul Perii Dăii.

Aceștia au alergat pe traseul Cincu-Sibiu în onoarea fostului lor comandant, Gl.bg.Ticulescu, căci :
„…. din aşa părinţi de seamă
În veci s-or naşte luptători,
Ce pentru patria lor mamă
Vor sta ca vrednici următori…”
(Pui de lei -Ioan Neniţescu (1891))

În alergare, voluntarii Gheorghe Alin, Koss Corneliu, Ștefănescu Cătălin, Botoser Deniz, Bursova Ruxandra, Gurgu Tiberiu,militarul rănit Bica Nicușor, Dușa Florin, Giuglea Marian, Lie Cristian Cojocarul Cristinel, au plecat de la Cimitirul Crucea Nord Cincu pe traseul Agnita, Daia, oprindu-se la toate monumentele dedicate eroilor care s-au jertfit pentru România.
Caporalul Giuglea Marian a alergat în memoria eroului Ciprian Stefan Polschi, pe care l-a cunoscut în T.O. și pe care l-a schimbat în anul 2018.
La Sibiu, au fost primiți cu onoruri militare, de voluntarii militari din Academia Forțelor Terestre.

Astăzi, 19 octombrie, au pornit și voluntari de pe traseul roșu, de la Sighișoara. În această seară au ajuns la Târgu-Mureș.

“Noi prin vremi ce ne-ncercară
Altă armă n-am avut
Numai dragostea de ţară
Ce strămoşii ne-o lăsară,
Şi pe Sfântul Domn de scut.

Dar ne-a fost destul atâta!
Fruntea sus, voi fraţi ai mei!
Astfel Cerul hotărât-a
Să se nalţe amărâta
Ţară, prin puterea ei!”
(George Coșbuc – Scut și armă)

Traseul albastru al ediției din acest an  a Ștafetei Veteranilor  va cuprinde vestul țării și va pleca din Reșița pe 21.10.2020. Traseul va include Timișoara 21/22.10.2020, Arad 22/23.10.2020, Oradea 23/24.10.2020, iar finalul va fi la Carei, pe 25.10.2020, de Ziua Armatei României, acolo unde se va uni cu celelalte două trasee, formând tricolorul și îndeplinindu-și misiunea.
Go Invictus!

….

Cu siguranță că voluntarii de la INVICTUS vor găsi calea spre Monumentul Ostașului Român de la Carei dar e păcat că acele clipe emoționante de reunire a celor 3 trasee nu vor fi vizibile pentru careieni din cauza perdelei forestiere care blochează orice privire.

Go, Invictus!

Lasati un comentariu