Bărbat din Căpleni depistat beat la volan

• publicat la: 4 noiembrie 2020
Bărbat din Căpleni depistat beat la volan

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au desfășurat la data de 3 noiembrie a.c., activități de menținere a unui climat de siguranță rutieră, fiind prezenți pe principalele artere rutiere din județ, ocazie cu care au aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale.

Astfel, la data de 3 noiembrie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 130 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  24 800 de lei.

Totodată polițiștii rutieri au procedat la reținerea a 2 permise de conducere.

Polițiștii din cadrul Secției Poliție Rurală Carei au depistat, la data de 3 noiembrie a.c., în jurul orei 12.00, un bărbat, de 54 de ani, din Căpleni, care se afla la volanul unui autoturism, pe raza localității de domiciliu sub influența băuturilor alcoolice.

 

Astfel, în urma testării cu aparatul alcooltest a rezultat o concentrație alcoolică de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză cercetările continuă în cadrul dosarului penal întocmit în cauză.

  

Țigări de contrabandă confiscate de polițiști

 

 Ieri, 3 noiembrie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare au oprit în trafic, pe raza municipiului Satu Mare, un autoturism condus de către un bărbat, de 60 de ani, din județul Maramureș.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au descoperit în interiorul autoturismului 16 000 de fire de țigări, pentru care persoana de la volan nu a putut prezenta documente legale de proveniență.

Astfel, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a țigărilor găsite, în cadrul dosarului penal întocmit sub aspectul comiterii infracțiunii asimilate contrabandei.

Notă: Facem precizarea că, în cazurile prezentate, efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

 

 

Lasati un comentariu