Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei vrea din timp ornamente de iarnă nu și pentru Ziua Națională

• publicat la: 18 noiembrie 2020
Conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei vrea din timp ornamente de iarnă nu și pentru Ziua Națională

Primarul evazionist Kovacs care a depus jurământul de credință față de oraș doar cu mâna pe biblia maghiară iese cu declarații pentru motivarea împodobirii cu ornamente de Crăciun deși înainte, pe 1 Decembrie, sărbătorim Ziua Națională. Niciun steag național nu a fost arborat în oraș în așteptarea Zilei Naționale din data de 1 Decembrie.

Este foarte creștinesc îndemnul pentru sărbătorirea Crăciunului dar în calitate de demnitar al statului român care  l-a iertat de sancțiuni drastice pentru evaziune și i-a permis eșalonarea datoriilor mari de la buget ar trebui să îndemne cetățenii să țină cont și de săbătoarea Zilei Naționale. În lipsa posibilităților de organizare de spectacole și adunări se poate sărbători prin arborarea la fiecare casă a drapelului național dar primarul evazionist vrea doar pensia specială de la statul român și nu acordă respectul cuvenit. Înverșunarea primarului și a viceprimarului împotriva simbolurilor românești a mers până acolo încât au dat jos de pe clădirea Primăriei carei plăcile oficiale cu însemnele statului și au pus în locul lor niște plăci negre specifice anunțurilor mortuare.

Nici placa comemorativă cu numele delegaților careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 nu au acceptat să fie amplasată pe clădirea Primăriei Carei  pentru ca să nu fie vizibilă una din paginile istoriei locale din care au făcut parte și românii.

Municipiul Carei este o localitate din România iar primarul și viceprimarul au calitatea de demnitari care vor beneficia de pensii speciale.

Chiar nu merită atunci să acorde un minim respect statului de pe urma cărora au atâtea beneficii financiare dar nu numai? Unde este respectul reciproc și comportamentul nediscriminator față de toți locuitorii municipiului Carei din partea conducerii orașului?

Daniela Ciută

Lasati un comentariu