Mai surprinde pe cineva comportamentul UDMR?

• publicat la: 15 noiembrie 2020
Mai surprinde pe cineva comportamentul UDMR?

O nouă dovadă despre cum procedează UDMR când vine vorba despre respect reciproc vine de la Târgu Mureș. La fel ca la Carei, UDMR a sărbătorit astăzi la Târgu Mureș prin dezvelirea statuii principelui Bethlen Gábor cu vorbire exclusiv în limba maghiară. În noiembrie 2017 la Carei a fost dezvelit un grup statuar iar la ceremonia organizată de către Primăria Carei au fost aduse doar  steaguri maghiare iar parlamentarii UDMR au avut discursuri doar în limba maghiară. Acesta este comportamentul UDMR  în localitățile din România dar se plâng mereu prin străinătate că nu au drepturi.

,,În timp ce întreaga Românie este în stare de șoc după tragedia de aseară când 10 bunici au ars de vii în secția ATI a Spitalului Județean Neamț, UDMR a sărbătorit astăzi la Târgu Mureș,, scrie pe pagina sa Dan Tanasă.

Statuia principelui Bethlen Gábor din Piața Trandafirilor din Târgu Mureș a fost dezvelită duminică, 15 noiembrie, cu ocazia unei ceremonii la care au fost prezenți, în calitate de invitați, Kelemen Hunor – președintele UDMR, Potápi Árpád János – secretar de stat pentru politica națională a Ungariei, Brendus Réka – șeful departamentului de politică națională al prim-ministrului ungar, Péter  Ferenc – președintele Consiliului Județean Mureș, Jakab István – episcop reformat și Soós Zoltán – primarul municipiului Târgu Mureș, transmite publicația Zi de Zi.

La evenimentul organizat în centrul municipiului Târgu Mureș nu a fost invitat niciun oficial român și s-a vorbit exclusiv în limba maghiară.

foto: Dan Tanasă

https://www.buletindecarei.ro/2017/11/parlamentari-din-parlamentul-romaniei-nu-au-vorbit-limba-romana-la-un-eveniment-de-la-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2017/11/primarul-kovacs-pentru-mediafaxnu-au-fost-steaguri-romanesti-nici-nu-stiu-daca-trebuiau-ce-steaguri-sa-fi-fost-la-doua-statui-nu-erau-sefi-de-stat.html

comentarii

de Maria la 15 noiembrie 2020 - 23:27

UDMR se preface ca noi,românii nu existam dar probabil prea putini dintre membrii acestei formatiuni struto-camila(ori e partid politic ori e organizatie etnica)stiu ca biblia lui Bethlen Gabor(cea de uz personal) era una in limba româna.Am aflat acest detaliu in copilarie si mi s-a parut interesant.

Lasati un comentariu