Se plantează puieți în zona Șomoș. Vecinii contestă una dintre specii

• publicat la: 19 noiembrie 2020
Se plantează puieți în zona Șomoș. Vecinii contestă una dintre specii

Amenajarea parc de agrement Șomoș în municipiul Carei este un nou proiect pus în practică după modelul oferit de Ilie Ciută în campania sa din 2016 pentru Primăria Carei. Doar locația e diferită, în rest, toate facilitățile oferite pentru realxare sunt identice cu cele din machetele prezentate în 2016. Proiectul se dorea pus în practică în jurul sălii de sport din spatele clădirii Băii Comunale. doar că acolo are alte interese conducerea orașului și nu coincid cu cele ale comunității ci doar ale unui grup restrâns.

Primăria Municipiului Carei a semnat un  contract de finanțare pentru execuția lucrărilor aferente proiectului „Amenajare parc de agrement Șomoș în municipiul Carei”. Este vorba de proiect în valoare de 11,952 milioane lei, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, care constă în reconversia şi refuncţionalizarea terenului degradat situat în zona Şomoş.

În urma câștigării licitației de proiectare și execuție, lucrările sunt  realizate de către Asocierea SC Tarr & Tarr SRL și SC Oraexacta System SRL.

Cei care locuiesc pe strada Pomilor, în vecinătatea zonei viitoare de agrement, au semnalat faptul că în apropierea caselor lor sunt plantați puieți de salcii crețe  care au flori care le provoacă alergii, aceștia menționând că tocmai au fost tăiați niște arbori adulți din respectiva specie tocmai pentru că deranjau locuitorii cu puful fin care pătrunde peste tot în gospodăriile lor.

Alături de aceste specii ce se plantează în imediata apropiere a caselor de pe strada Pomilor, au fost aduși și alți puieți.

Potrivit vecinilor, muncitorii sunt cazați în containere amplasate  în șantierul din apropiere.

La capătul străzii Pomilor, terenul agricol a fost  parcelat  și se preconizează construirea de vile în zona respectivă motiv pentru care se prevede prelungirea drumului asfaltat. Nu ar fi exclus ca odată cu avansarea proiectului să răsară și  ,,viluțele,, celor din grupul de interes.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu