Tragedie la Spitalul din Piatra Neamț. Zece pacienți intubați au ars în secția de reanimare

• publicat la: 14 noiembrie 2020
Tragedie  la Spitalul din Piatra Neamț. Zece pacienți intubați au ars în secția de reanimare

Încă mor oameni nevinovați pentru că mai funcționează instituții de sănătate fără autorizație ISU!  Teatre, Spitale, clădiri în care există aglomerații de persoane încă mai funcționează FĂRĂ autorizații la incendiu! Câți oameni trebuie să mai moară pentru ca legile să fie respectate?

O nouă tragedie de proporții a avut loc de această dată la Spitalul județean din Piatra Neamț unde există deja confirmate 10 decese în urma izbucnirii unui incendiu la ATI.  10 pacienți intubați de la ATI au  murit carbonizați în urma incendiului. Medicul de gardă care s-a aruncat la propriu în flăcări pentru a salva pacienții are arsuri grave pe 80% din corp. Un avion militar a decolat de la București pentru a-l prelua și a-l duce la spitalul de arși.

Pompierii sosiți la fața  locului au lichidat incendiul în cel mai scurt timp dar pentru unii pacienți a fost deja prea târziu.

Mai sunt în stare foarte gravă 7 persoane. Managerul spitalului este un jurist din Roman mai exact fostul primar al orașului Roman. Fost liberal actual social-democrat. Instalat în funcție  în cursul lunii octombrie. Potrivit celor declarate la  o emisiune TV, președintele CJ Neamț afirmă că este în curs obținerea unei autorizații de la ISU.

De necrezut! Tragedia de  la Colectiv nu a fost învățătură de minte pentru guvernanți!

Situația este gravă la spitalul de la Piatra Neamț, mulți pacienți fiind transferați cu ambulanțele la Iași, la noul spital de la Lețcani.

Pentru unii pacienți se impune transferul într-un centru specializat în arsuri, posibil chiar în străinătate. Depinde de cum se va mobiliza Ministerul Sănătății.

Presedintele Colegiului Medicilor, Daniel Coriu, transmite condoleanțe familiilor celor 10 pacienti decedați în urma incendiului de la secția de reanimare și își exprimă solidaritatea cu medicul care a suferit arsuri grave încercând să salveze pacienții.

Mihai Grecea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din clubul bucureștean Colectiv, din 2015, cere demisia ministrului sănătății pe care il acuză că a mintit.

„Ați mințit publicul pe data de 30 octombrie în acest an. Ati spus că s-a usurat transferarea în străinătate a pacientilor cu arsuri, că ati semnat ordinul de ministru pe care grupul nostru de supraviețuitori de la Colectiv l-a inițiat si negociat cu trei Ministri ai Sănătății, si pe care l-ati avut în transparenta în feb-martie 2020. Nu l-ați semnat”, a scris Mihai Grecea, pe pagina sa de  Facebook.

 

 


Lasati un comentariu