Acțiunea ,,Bursele Români pentru Români,, continuă

• publicat la: 13 decembrie 2020
Acțiunea ,,Bursele Români pentru Români,, continuă
Bursele Români pentru Români: când visăm împreună, chiar se întâmplă!
Am marea bucurie să vă anunț că încă trei copii eminenți, dar foarte necăjiți din Mureș, au intrat în programul nostru! Ieri au primit deja primele burse trimestriale de câte 500 lei fiecare.
Darius Florin si Alexandra sunt frați si sunt nevoiți să se descurce cam singuri în viață, primind ajutor în măsura posibilităților de la Biserica Ortodoxă din Sângeorgiu de Mureș, păstorită de bunul Părinte Roată Gigel.
Cu toate acestea, Liceul Sanitar din Târgu-Mureș, respectiv Școala Gimnazială ,,Sfântu Gheorghe” din Sangeorgiu de Mureș, putându-se mândri cu ei, datorită rezultatelor foarte bune la învățătură si comportamentului lor absolut exemplar.
Al treilea copilaș este G. Julieta, o fată orfană în clasa a XI-a, care locuieste în Sângeorgiu de Pădure, care se află deasemenea în ocrotirea Bisericii Ortodoxe din sat, păstorită de Părintele Tudorel, un om deosebit, la fel ca Părintele Roată Gigel.
Mărturisesc că meritul integral pentru Bursa Români pentru Români care a ajuns la fata din Sângeorgiu de Pădure îi aparține doamnei Liliana Brândușa din Germania.
Mi-a scris într-o noapte, parcă si-i vedeam lacrimile din ochi, că vrea să ajute un copil necăjit din satul în care sunt rădăcinile ei, Sângeorgiu de Pădure, sat în care familia doamnei a lăsat urme adânci si bune, urme românești. Nu cunosteam pe nimeni acolo…dar, ”peste drum”, la Sângeorgiu de Mureș îl știam pe Părintele Roată Gigel, pe care oricum voiam să-l sun, tot în legătură cu bursele noastre.
Uite așa ne-a răsărit pe Calea Neamului copilul minunat pe nume Julieta, româncuță get beget, precum cei doi tineri din satul vecin. Voi, dragi prieteni care citiți aceste rânduri, vă puteți imagina câtă conștiință există în acesti adolescenți care nu se lasă înfrânți de greutăți si se țin cu adevărat de carte, sunt cuminți, merg la Sfânta Biserică, pășind astfel atât de frumos în viață?
Doamne, îți multumesc din adâncul sufletului că există pe lumea asta acești oameni extraordinari care pun umărul pentru a dărui fericire si speranță copiilor români.
Personal le mulțumesc pentru încredere, pentru că au certitudinea că gestul lor chiar contează, că împreună ducem pe mai departe acest program al burselor Români pentru Români prin contribuțiile pe care le trimit în contul destinat burselor, prin distribuirile de la postări, prin orice semn de încurajare lăsat la acestea.
Fondurile pentru acest obiectiv se strâng în contul burselor (Asociația Calea Neamului, BRD: RO77BRDE080SV91101760800).
Dacă visăm împreună, idealurile chiar se întâmplă.
Avem până acum 20 de copii înscriși la școlile cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mureș si Satu-Mare care au beneficiat de Bursele Români pentru Români. Mulțumim din adâncul inimii tuturor celor cau au trimis fonduri în ultimul timp, anume R. Marius Constantin, Ivan Constantin, B. George, S. Traian, U. Olimpia, R. Viorel, E. Veronika, Stoicanu Michaela, M. Adrian, Pastor Elena, M. George Aurelian, Brînzei Adriana, N. Dragos Gabriel, G. Gabriel, R. George, P. Ionut Andrei, V. Mircea, C. Alice.
Obiectivul acestui program este sustinerea învățământului cu predare în limba română, mai ales în zonele în care educația în limba maghiară este sustinută cu fonduri de către statul maghiar, fiecare copil înscris într-o astfel de unitate de învățământ primind burse anuale, nemaivorbind aici si acum de programele destinate cadrelor didactice din scolilele si liceele cu predare în limba maghiară. Încercăm să compensăm acest lucru, este un bun început si un exemplu bun de urmat.
Poate pentru unii poate părea deocamdată puțin, dar vă asigur că pentru fiecare copil care intră în programul nostru este mult si chiar contează.
Mulțumim partenerilor noștri media ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș (sărutări de mână Doamnei Mariana Cristescu un adevărat om de cultură în pieptul căruia bate o mare inimă Românească), ,,Buletin de Carei”, publicație condusă de doamna Ciută Daniela luptătoarea pentru drepturile românilor de pe Graniță, siteului ,,Mesagerul de Covasna”, cu doamna Maria Crețu-Graur care ne-a însoțit de-a lungul timpului în mai toate acțiunile noastre, fiind parte activă din acestea si bineînteles siteul ActiveNews, avându-l ca redactor șef pe bunul si vechiul nostru prieten, Victor Roncea.
Bursele Români pentru Români sunt desfășurate de Asociația Calea Neamului împreună cu Grai Străbun și Liga Studenților Iași, președinte Silvian-Emanuel Man
În primele comentarii vedeți ultimele tranzacții către bursierii noștri. Numele intreg al celor care au donat precum și numele elevilor nu se fac publice din motiv de protecție a datelor personale.
Acest lucru se poate intampla doar dacă am acordul persoanelor în cauză.
Numele lor vor fi trecute în pomelnice și în istoria de luptă românească a acestui frumos popor.
Împreună mergem cu Dumnezeu înainte pentru Biruința Neamului Românesc!
.
Mihai Târnoveanu

Lasati un comentariu