Aveți act de identitate valabil? Știți la ce secție trebuie să votați la alegerile din 6 decembrie?

• publicat la: 3 decembrie 2020
Aveți act de identitate valabil? Știți la ce secție trebuie să votați la alegerile din 6 decembrie?

Primăria Carei nu mai este interesată de a informa cetățenii despre programul Serviciului de Evidența Populației în prag de alegeri parlamentare așa cum a procedat pentru alegerile locale. Nu mai invită cetățenii care nu au acte de identitate și care doresc să își exprime dreptul de vot la ghișeele serviciului care eliberează acte de identitate.

Redacția Buletin de Carei anunță cetățenii care doresc să își exercite dreptul la vot la alegerile parlamentare care se vor desfășura duminică, 6 decembrie 2020, că pot verifica unde se află secția de votare la care sunt arondați accesând site-ul Primăriei Carei, https://www.municipiulcarei.ro/media/images/delimitare%20sectii%20de%20votare.pdf

Pentru alegerile parlamentare de duminică, 6 decembrie 2020, conducerea exclusiv UDMR a Primăriei Carei nu mai oferă informațiile necesare procurării de acte de identitate valabile. Poate vrea să evite înghesuiala din 27 septembrie 2020 când în seara alegerilor zeci de oameni se îmbulzeau la serviciul de eliberare de cărți de identitate fără ca vreun agent de ordine să intervină așa cum intervine  în piața de alimente sau pe stradă atunci când se formează grupuri de câteva persoane.

Interesul conducerii primăriei a fost atins  la alegerile locale așa că acum nu se mai mobilizează pentru alegerile parlamentare. Nici numărul panourilor de afișaj nu a fost la fel de ridicat ca la scrutinurile anterioare.

La alegerile parlamentare din acest an alegătorii pot vota în altă localitate fără să aibă viza de flotant, cu condiția ca această localitate să fie în județul de reședință. Se  poate vota în alt oraș decât cel de domiciliu dor în anumite condiții. Elevii și studenții care învață în alte localități, cei care lucrează departe de casă sau care sunt în altă parte a țării din diverse motive pot vota la alegerile parlamentare 2020 din 6 decembrie doar dacă au viză de flotant în localitatea în care se află.

În toate aceste situații, votanții vor fi trecuți pe listele electorale suplimentare.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu