Biblioteca Municipală Carei va avea de luni locație nouă pentru secția ,,Împrumut,,

• publicat la: 11 decembrie 2020
Biblioteca Municipală Carei va avea de luni locație nouă pentru secția ,,Împrumut,,

Clădirea în care a funcționat Biblioteca Municipală Carei după ce a fost scoasă din incinta Castelului Karolyi  ridică probleme de securitate astfel că a fost necesară mutarea activităților cu publicul în altă locație.

Biblioteca Municipală Carei s-a mutat Sala Déák Endre a Centrului Cultural Carei (strada Iuliu Maniu 12-14)la și de luni, 14 decembrie 2020,  cititorii sunt așteptați în noua locație.

Programul de funcționare rămâne același, de luni până vineri între orele 8-16.

Biblioteca Municipală Carei a funcţionat în Castel până la începerea lucrărilor de renovare a acestuia, moment în care a fost mutată în clădirea eliberată de  Liceul Agro care a ajuns  să funcţioneze la  fosta Şcoală nr.10.

O clădire plină de igrasie, improprie acestei activităţi.

Din anul 2010 şi până în prezent , parte din fondul de carte ZACE printre şoricei şi şobolani, în încăperi neîncălzite şi pline de igrasiei, fără nici  un fel de pază aşa că numai cine nu a vrut nu s-a servit cu preţioase  cărţi care altădată erau atent îngrijite. Colecţii  de ziare, opere vechi….au ajuns pe alte rafturi.

Castelul e terminat de mult timp dar Biblioteca Municipală a rămas în acelaşi loc impropriu pentru o astfel de instituţie. Se pare că acum clădirea a cedat pe alocuri și nu mai prezintă siguranță.

Urmăriţi filmarea . VIDEO

 

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2016/03/imagini-de-groaza-de-la-biblioteca-din-carei-video.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/04/primaria-carei-vrea-sa-construiasca-o-biblioteca-noua-pe-locul-fostelor-sere-de-langa-parc.html

Lasati un comentariu