Cadouri pentru Centrele ,,Violeta,, și ,,Speranța,, din Carei

• publicat la: 15 decembrie 2020
Cadouri pentru Centrele ,,Violeta,, și ,,Speranța,, din Carei

Joi, 9 decembrie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean  Satu Mare împreună cu reprezentanții Centrului Antidrog Satu Mare și Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare au desfășurat noi activități în cadrul PROIECTULUI ,,GESTURI SIMPLE ÎNDEPLINESC VISE MARI”, gazdele fiind beneficiarii din cadrul C.T.F. ,,Speranța” și C.T.F. ,,Violeta” Carei.

Evenimentele organizate reprezintă continuarea unei colaborări fructuoase a instituțiilor menționate cu centrele de plasament aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență și Protecție a Copilului Satu Mare,  scopul proiectului fiind atât  realizarea unor activități informativ – preventive vizând prevenirea victimizării minorilor și a delincvenței juvenile, dar și  aducerea bucuriei în sufletul tinerilor aflați în sistemul de protecție, a zâmbetului pe fețele acestora și împlinirea unor dorințe.

Tinerii beneficiari, gazdele noastre, au fost elevi cu vârste cuprinse între 6 ani si 17 ani, din ciclul primar, gimnazial și liceal, tineri frumoși care ne-au întâmpinat cu bucurie și cu colinde, special pregătite pentru această întâlnire.

Am colindat împreună cu ei, iar lângă brăduțul împodobit ne-am făcut urări și ne-am împărtășit planurile noastre comune pentru anul care vine, cu speranța că toate activitățile viitoare, toate comportamentele și faptele noastre ne vor ține departe de delincvența juvenilă și vor fi conforme cu respectarea legii.

Fiind tineri vulnerabili, aflați mulți în situații de risc, având nevoie de sprijin, susținere,  vorbe bune și încurajări, am pornit de la premisa că o informare corectă, adaptată particularităților de vârstă și individuale, informare realizată de specialiști din diferite domenii  – poliție, antidrog, poliție de frontieră – este în măsură să îi pregătească pentru viață și să le formeze și capacitatea de a preveni, de a distinge binele de rău.

Respectând măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS COV 2, activitățile s-au desfășurat în aer liber, polițiștii sătmăreni și reprezentanții Centrului Antidrog Satu Mare unindu-și forțele pentru o cauză nobilă, o cauză comună – de a ajuta tineri frumoși, de a da o mână de ajutor acolo unde este nevoie cu adevărat de noi!

.

 

Lasati un comentariu