Doi vicepreședinți liberali la Consiliul Județean Satu Mare

• publicat la: 28 decembrie 2020
Doi vicepreședinți liberali la Consiliul Județean Satu Mare

După ce timp de 3 luni de zile Consiliul Județean Satu Mare a funcționat doar cu președintele Pataki Csaba la conducere, de astăzi vom avea și 2 vicepreședinți în persoana liberalilor Ioan Rus și Valer Beșeni.

De această dată nu i-a ieșit pasența primarului evazionist Kovacs care îl vroia pe Ionuț Oneț de la PSD ca vicepreședinte, dorință expusă chiar în cadrul unei emisiuni ITV.  Consilierii județeni sătmăreni au ales doi liberali. Vom vedea în curând care vor fi  ,,numirile,, de directori de instituții subordonate și de alte angajări în cadrul CJ.

În competiția pentru cele 2 posturi de vicepreședinți au intrat  și Ionuț Oneț (PSD) care a obținut 6 voturi și Liviu Pop (PMP), 8 voturi. După numirea lui Ionuț Oneț la cârma organizației PSD Satu Mare, partidul a reușit să piardă un loc  de senator iar candidatul eligibil de deputat a fost adus dinafara județului. Era de așteptat din partea unui social democrat susținut pe față de președintele UDMR Carei și care a adunat 614 voturi ca și candidat de primar la Carei deși a beneficiat de acces nelimitat la toate canalele media.

În intervențiile lor de după consemnarea alegerii ca vicepreședinți ai CJ Satu Mare, atât Ioan Rus cât și Valer Beșeni au făcut referire doar la implicarea pe parte economică, nimic despre acțiuni de susținere și păstrare a identității românești în comunitățile supuse discriminărilor vădite. Nu putem decât să sperăm că nu acesta a fost trocul.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu