Mesajul Asociațiunii ASTRA Carei de Anul Nou

• publicat la: 31 decembrie 2020
Mesajul Asociațiunii ASTRA Carei de Anul Nou

Încheiem  un an dificil din toate  punctele de vedere deci și din punct de vedere cultural. Nu a fost deloc ușor să răzbatem prin hățișul restricțiilor de tot felul dar nu am abandonat activitatea asociațiunii ce există din 1861. Am marcat cele mai importante date chiar dacă numeric am fost mai puțini.

Alese mulţumiri din partea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei  tuturor celor care aţi fost alături de noi, membrilor, colaboratorilor şi susţinătorilor. Niciun efort nu este prea mare când e vorba de neamul tău, de păstrarea tradiţiilor şi valorilor culturale naţionale. Avem o zestre deosebită pe care trebuie să o transmitem intactă  generaţiilor  tinere deci trebuie  păzită cu sfinţenie. Nu am uitat nici în acest an de aniversările și comemorările personalităților noastre culturale. Cu durere în suflet ne-am despărțit în acest an de un membru fidel al asociațiunii noastre, scriitorul Aurel Pop.

Vom continua și în anul care vine demersurile pentru aflarea mormântului membrului ASTRA care a fost  vicarul Romulus Marchiș, luptător pentru drepturile românilor din acest colț de țară și conducătorul delegației românilor careieni la Marea Unire de la Alba Iulia din 1918.

Solicitarea ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei de amplasare a unui catarg cu drapel românesc la Carei este refuzată constant  de consilierii UDMR în condițiile  în  care nu au fost solicitate fonduri de la bugetul local.

Despărţământul ASTRA Carei va continua şi în Anul 2021 seria activităţilor culturale unde  vă invităm  să  ne fiţi alături.

Vă dorim un AN NOU plin de realizări, multă sănătate şi spor în toate!

LA MULŢI ANI 2021!

Vivat, crescat, floreat  ASTRA!

conducerea Despărţământului ASTRA Carei

Lasati un comentariu