Ministrul Sănătății și președintele României nu se vor vaccina în perioada următoare

• publicat la: 27 decembrie 2020
Ministrul Sănătății și președintele României nu se vor vaccina în perioada următoare

În România, cei ajunși la putere se feresc să dea exemplu personal și se evită vaccinul anticoronavirus adus în ziua de Crăciun. Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nu se va vaccina în perioada următoare la fel cum a declarat și președintele Klaus Iohannis. Spre deosebire de România, în alte state președinții și miniștrii au dat exemplu și s-au vaccinat primii.

„Atunci când îmi vine rândul, nu consider că sunt personal medical sau categorie privilegiată”, a declarat Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Avocatul Gheorghe Pipera a punctat într-un text pe facebook  reținerea președintelui Iohannis față de noul vaccin.

„Moaștele vaxinului au fost purtate ieri, timp de 17 ore, într-un camion care nu poate asigura o temperatură mai joasă de -20 de grade Celsius (deși producătorul zice că trebuie o temperatură constantă de -80 de grade). Alaiul de televiziuni cu reporteri mascați și exaltați ca și când ar fi văzut sania lui Moș Crăciun, și nu un obiect logistic al unui act de comerț înșelător, a făcut parte din regie. Vaxinul a ajuns la Balș gata alterat/decedat. Vaxinul a devenit moaște. Probabil că din acest motiv președintele a refuzat să fie primul la vaxinare. Chiar dacă o să fie printre primii Cîțu, nu vom afla prea repede efectele adverse în cazul său – el are deja efecte adverse, de la alte ierburi sau substanțe și nu vom ști să deosebim…În orice caz, mă gândeam că, în entuziasmul inoculat la nivel endocrin enoriașilor acestui nou cult religios. Cîțu a pregătit o OUG care va trece despăgubirile pentru efectele adverse ale vaxinului asupra statului, printr-o agenție care va fi înființată cândva, în viitorul îndepărtat, și care va fi finanțată din banii noștri, din taxele și impozitele pe munca noastră. Deci, vom plăti noi pentru nenorocirile cauzate de corporațiile Big Pharma, care vor încasa tot profitul de sute de milioane (zeci de miliarde, la nivel global) de dolari rezultat din această minunată afacere politizată. Acesta este, în splendoarea sa, “principiul” feudal al privatizării profiturilor și privilegiilor și al socializării pierderilor și nenorocirilor. ”

În Israel, premierul Netanyahu s-a vaccinat primul pentru a oferi încredere poporului evreu, în SUA, președintele ales Joe Biden a fost primul care s-a vaccinat pentru a da un semnal privind  încrederea în substanța realizată prea rapid dar în România prima vaccinare a fost pentru un cadru medical, o asistentă din prima linie.

Dacă se dorea ca cetățenii români să aibă încredere în eficacitatea și siguranța vaccinului de ce nu se fac primele centre de vaccinare anti-Covid 19  la Președinție, Guvernul României și Parlamentul țării, să putem urmări  eficacitatea serului și evident, reacțiile adverse la politicienii care ne conduc.

Lasati un comentariu