UDMR a blocat alegerea primarilor în două tururi. Coaliția de guvernare a fost de acord

• publicat la: 22 decembrie 2020
UDMR a blocat alegerea primarilor în două tururi. Coaliția de guvernare a fost de acord

Potrivit hirado.hu, alegerea primarilor în două tururi, solicitată de USR, nu a fost inclusă în programul de guvernare, deoarece UDMR nu a fost de acord cu acest lucru.

„Au fost multe discuții. Noi am ajuns la următoarea înțelegere: Doar acele puncte vor intra în programul de guvernare unde există un consens”, a spus luni, 22 decembrie, Kelemen Hunor.

Acordul de guvernare negociat între PNL, USR PLUS si ONG-ul UDMR a fost semnat de reprezentanții celor trei formatiuni amintite  în seara zilei de luni, 21 decembrie.

Cum era de așteptat, președintele ONG-ului UDMR, Kelemen Hunor,  afirmă că a fost alocat un capitol separat din programul de guvernare pentru minoritățile naționale și include garantii institutionale în ceea ce privește conservarea identității. Programul de guvernare face referire si la adoptarea unei legi privind statutul minorităților.

Departe de Carei, Kelemen Hunor a omis să facă precizarea că în localitățile unde există primari UDMR nu se exprimă și în limba română atunci când participă la activități pe domeniul public. Mai mult, i se pare normal ca să asiste la inaugurarea  unei Case de Cultură cum e cea din Carei cu program artistic exclusiv în limba maghiară.

Buletin de Carei solicită partidelor românești din coaliția de la guvernare să dedice un capitol separat în programul de guvernare și pentru susținerea românilor din localităților cu conducere UDMR, pentru includerea de garanții în vederea conservării identității românești. Chiar nu este posibil ca românii să fie umiliți și discriminați doar  pentru că sunt români ce locuiesc în localități cu conducere UDMR.

 

Buletin de Carei

Pentru astfel de informări, Buletin de Carei este cenzurat  și raportat pe rețelele sociale. Adevărul nu se dorește a fi aflat de prea mulți cititori. Amenințările primite constant pe adresa redacției ne confirmă că suntem pe drumul cel bun așa că vom continua să informăm despre realitățile din acest colț de țară românească.

 

Lasati un comentariu