Un avocat român a dat în judecată Facebook

• publicat la: 30 decembrie 2020
Un avocat român a dat în judecată Facebook

Avocatul Dan Chitic a anunțat că a dat în judecată compania facebook, „cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – Libertatea gândirii și a opiniilor și libertatea de exprimare – dar și a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele”.

El spune că a sesizat „Comisia de abuzuri din senat cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetățeanului român în spațiul virtual”. Respectiva Comisie este condusă de avocatul Diana Șoșoacă.

Dan Chitic a fost sancționat cu interdicție de a posta pentru 7 zile după ce a scris că o revoltă precum cea din 1989 este imposibilă în zilele noastre, după cum a relatat R3Media atunci.

„Bine v-am regăsit, dragii mei!
După o săptămână de surghiun virtual, la care am fost condamnat pe loc cu executare pentru crima de a fi gândit și vorbit liber, iată revin smerit, dar nu spășit, printre voi.

Și pentru că e încă vremea sărbătorilor, în afară de urările mele sincere de “Sărbători fericite”, iată, vin și cu un cadou, atât pentru cei care m-au surghiunit, dar mai ales pentru Dvs: o armă pentru apărarea drepturilor voastre fundamentale în “spațiul virtual”.
E un cadou mai degrabă util decât frumos, care sper să ne ajute și pe noi, dar și pe gazdele noastre virtuale, să nu uităm că drepturile și libertățile fundamentale NU sunt negociabile.

Ieri, 29.12.2020, am formulat o Cerere de chemare în judecată prin care îl voi aduce în fața justiției române pe pârâtul Facebook, cerere ce are ca scop apărarea drepturilor mele fundamentale – Libertatea gândirii şi a opiniilor și libertatea de exprimare – dar și a dreptului de proprietate intelectuală asupra postărilor mele. Cererea a fost deja înregistrată.

Totodată am sesizat și Comisia de abuzuri din senat cu privire la încălcările repetate ale drepturilor fundamentale ale cetățeanului român în spațiul virtual”, a scris el.

De asemenea, Dan Chitic a lăsat și modelul de plângere care poate fi folosit în instanță împotriva facebook de către orice cetățean român.

Plângerea lui Dan Chitic poate fi citită aici.

sursa R3 Media

 

Lasati un comentariu