Centru de vaccinare la Carei

• publicat la: 13 ianuarie 2021
Centru de vaccinare la Carei

Pentru o corectă informare, vă aducem la cunoștință că vaccinarea nu este obligatorie. Fiecare are dreptul să decidă cum anume procedează când vine vorba de menținerea stării sale de sănătate.

La nivelul județului Satu Mare sunt în amenajare și dotare 12 centre de vaccinare, conform normelor Direcției de Sănătate Publică, care vor fi operaționale începând cu data de 15 ianuarie 2021, data la care debutează cea de-a doua etapă a Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19, care va cuprinde persoanele cu grad ridicat de risc (cu vârsta de peste 65 de ani, persoanele cu boli cronice), precum și lucrătorii care desfășoară activități în domeniile cheie, esențiale.

Pe lângă cele 12 centre de vaccinare va funcționa și o echipă mobilă pentru vaccinarea persoanelor nedeplasabile și a beneficiarilor și personalului din centrele rezidențiale.

Astfel, la nivelul județului Satu Mare, dintre cele 12 centre de vaccinare, cinci centre au fost amenajate în municipiul Satu Mare (1. Liceul Teologic Ortodox Român Nicolae Steinhardt, str. George Călinescu nr.51; 2. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Bălcescu Petofi”, Aleea Trotușului nr. 2; 3. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Avram Iancu”, B-dul Muncii nr.19; 4. Școala Gimnaziala cu clasele I-VIII ”Lucian Blaga”, str. Ion Vidu nr.51-53 și 5. Școala Gimnazială cu clasele I-VIII ”Vasile Lucaciu” str. Rodnei nr.64) și câte un centru de vaccinare în următoarele localități:

Carei (Grup Școlar Industrial Iuliu Maniu, str. Iuliu Maniu nr. 21)

Negrești-Oaș (Liceul Teoretic, Sala de Sport, str. Victoriei nr. 101)

Tășnad (Grup Școlar Industrial, Sala de Sport, str. Zorilor nr. 1)

Poiana Codrului (Căminul Cultural, str. Principală nr. 136),

Supur (Căminul Cultural, strada Gării nr. 3)

Medieșu Aurit (Școala Gimnazială ”George Coșbuc”, Sala de sport, strada Principală nr. 551)

și Gherța Mare (Căminul Cultural, strada Principală nr. 189).

Până la ora actuală, au fost stabiliți coordonatorii centrelor, iar restul personalului se află în faza finală de recrutare.

Înscrierea persoanelor se face alegând una dintre următoarele modalități:

– Prin intermediul angajatorului, pentru personalul care desfășoară activități în domenii cheie, esențiale;

– Individual, direct pe platforma informatică https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani (aplicația confirmă vârsta prin verificarea CNP-ului introdus la înregistrare);

– Prin intermediul medicului de familie, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

– Prin administrator, pentru persoanele cu grad ridicat de risc din centrele medico-sociale și rezidențiale;

– Prin aparținători, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani;

– Prin direcțiile de asistență sociale de la nivelul primăriilor, pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă;

– Prin call-center, la numărul de telefon 021.414.44.61 pentru persoanele care au vârsta peste 65 de ani și pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, indiferent de vârstă.

Platforma online unde se pot înscrie persoanele care se încadrează în etapa a doua a campaniei de vaccinare va fi disponibilă începând de vineri, 15 ianuarie, de la ora 15:00.

Pentru mai multe detalii accesați platforma: https://vaccinare-covid.gov.ro/

comentarii

de Jetvisky la 13 ianuarie 2021 - 18:45

Nu este obligatorie,mai ales pt persoane care cunoaște medicii și spitalul din VEDERE.

Lasati un comentariu