LEGEA SUVERANITĂȚII a fost propusă de avocatul Dan Chitic

• publicat la: 26 ianuarie 2021
LEGEA SUVERANITĂȚII a fost propusă de avocatul Dan Chitic
România își poate recăpăta demnitatea, printr-o lege care ar putea face istorie dacă va intra în vigoare.
Este vorba despre  „Legea suveranității”, propusă de catre avocatul Dan Chitic luni, 25 ianuarie 2021.

LEGEA SUVERANITĂTII – o lege care trebuie adoptată de urgență: ACUM ORI NICIODATA!

România a ajuns intr-un moment crucial al istoriei sale in care este nevoie de implicarea activa si directa a cetateanului pentru apararea drepturilor si intereselor sale legitime. Asta dacă vrem ca mâine să mai fim o tara, un popor!

In mod cert, nici Guvernul progresist si colonialist al României si nici Parlamentul in actuala sa compozitie nu vor face nimic pentru a ne apara de valul globalizarii si al noii normalitati.

Este motivul pentru care noi, cetatenii, trebuie sa facem ceea ce nu au facut din nepricepere, din teama sau ticalosie reprezentantii nostri in ultimii 30 de ani: sa aparam suveranitatea si independenta Romaniei prin fortarea adoptarii unor legi scrise exclusiv in interesul superior si suveran al cetateanului roman.

Caci noi, “simplii cetăteni”, avem dreptul să propunem Parlamentului adoptarea legilor de care avem noi nevoie. Stiati asta? Si nu doar prin “reprezentantii nostri”, ci chiar si in mod direct, nemijlocit!

Da Constitutia ne da dreptul de a avea initiativa legislativa, de a “forta” Parlamentul sa adopte unele legi.

Este motivul pentru care va trebui sa incepem sa facem apel la mecanismele constitutionale pe care le avem la dispozitie si, in temeiul articolului 74 din constitutie, sa ne utilizam dreptul initiativa legislativa urmand sa propunem legislativului legile de care cetatenii Romaniei chiar au nevoie.

Pentru aceasta avem nevoie de minim 100.000 de cetateni cu drept de vot care sa provina din cel putin un sfert din judetele tarii.

In realitate va trebui sa strangem mai multe sute de mii, chiar milioane de semnaturi pentru a forta mana actualei majoritati sa adopte initiativele noastre legislative.

Va aduc spre atentie si discutie o prima propunere legislativa care ar putea si chiar ar trebui sa vina din partea noastra, a poporului: Legea suveranitatii.

Legea pentru protejarea interesului superior si suveran al poporului si cetateanului roman

1. Se interzice taierea la ras a corpurilor de padure pe teritoriul Romaniei pana in anul 2040.

2. Instrainarea activelor statului roman se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens.

3. Concesionarea resurselor nationale se face doar in urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest sens pentru fiecare zona concesionata in parte.

4. Se suspenda exploatarea resurselor statului roman concesionate pana la aceasta data pana la momentul urma adoptarii de catre Parlament cu majoritate calificata a unei Legi organice in acest pentru fiecare zona concesionata in parte.

5. Limitarea drepturilor constitutionale ale cetatenilor romani prevazute de Constitutie se poate face doar de catre legislativ prin lege organica adoptata de Parlament cu majoritate calificata.

6. Articolele de lege declarate neconstitutionale de catre CCR sunt considerate abrogate de drept in temeiul prezentului articol din a 46a zi de la publicarea in Monitorul Oficial a Deviziei CCR in situatia in care legislativul nu pune in acord dispozitia legala cu decizia CCR.

7. Tratamentele medicale pot fi administrate cetatenilor romani doar prin obtinerea in prealabil a acordului si consimtamantului scris al pacientilor in urma unei prealabile si obligatorii informari facute pe baza prospectelor oferite de producatorul medicamentelor propuse, exceptate fiind urgentele medicale.

8. Este interzisa implicarea serviciilor secrete din Romania in justitie, in politica, in presa si in afaceri pe teritoriul Romaniei. Demascarea persoanelor fizice sau juridice care incalca prezenta dispozitie legala este exceptata de la aplicarea art. [12 alin. 2] din Legea 51/1991. Incalcarea prezentei dispozitii legale constituie abuz in serviciu, iar nedenuntarea unei posibile incalcari a acestei norme constituie complicitate la abuz in serviciu, astfel cum aceasta infractiune este definita si sanctionata de dispozitiile art 297 C.Pen.

9. Este interzisa achizitionarea de echipamente militare de la producatori externi care nu asigura productia Offset in Romania de cel putin 40% din valoarea contractului.

10. Este interzisa orice forma de cenzura sau limitare a dreptului la libera exprimare a cetatenilor romani pe retelele de socializare sau/si in mediul online. Incalcarea prezentei norme legale atrage sanctionarea prestatorului de servicii online cu o amenda cuprinsa intre 10.000.000 si 50.000.000 €, in functie de gravitatea faptei.

11. Prezenta lege intra in vigoare de la data publicarii in monitorul oficial, orice dispozitie contrara fiind de drept abrogata de la aceasta data.

Desigur, textul poate si trebuie sa fie si discutat, si imbunatatit, adus la forma si standardele impuse de Legea 24/2000.

Dar sper sa un bun inceput, fie o baza utila pentru o dezbatere publica si constructiva care sa duca intr-un final (care sper sa nu fie atat de indepartat) la strangerea semnaturilor pentru inaintarea acestei Legi spre adoptare Parlamentului Romaniei.

Personal, alaturi de #CoalitiaPentruRomânia si de orice altă forță politică interesata in adoptarea prezentei legi, voi face tot ce imi sta in putinta pentru apararea drepturilor si intereselor legitime ale acestui popor.

Astept părerile si, desigur, sprijinul Dvs!

Dumnezeu să ne ajute si să ne lumineze!” scrie  pe pagina sa avocatul Dan Chitic.

Doamne ajută!

comentarii

de Vlad Tepes la 26 ianuarie 2021 - 20:42

Unde semnam !
Mai repede cit e calda !!!!

Lasati un comentariu