Luni începe școala online. Ministrul Educației: „Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta”

• publicat la: 10 ianuarie 2021
Luni începe școala online. Ministrul Educației: „Elevii ar putea fi chemați la școală și sâmbăta”

De luni, 11 ianuarie 2021, elevii revin din vacanța de iarnă si reiau cursurile dar online. Noul ministru al educației le pregătește însă o surpriză de proporții și anume …,,ore pe parcursul zilelor de sâmbătă”, declară ministrul la postul Europa FM.

,,Toate cadrele didactice vor fi plătite suplimentar pentru orele de educație remedială,, susține ministrul nou numit, Sorin Cîmpeanu.

Și pentru noii guvernanți sălile de clasă din cadrul școlilor sunt considerate a fi nesigure în ce privește asigurarea  unei stări de securitate din punct de vedere medical spre deosebire de sălile de ședințe din Prefecturi, Primării, magazine  și mall-uri, guri de metrou sau aeroporturi.

Tinerii noștri sunt obligați să stea cu ochii în telefon, tablete sau calculator, cei care au așa ceva, multe ore pe zi. Există familii care au trei sau mai mulți copii și care nu au situația financiară care să le permită achiziționarea pentru fiecare copil a unei tablete sau telefon performant.

Comitetul National pentru Situatii de Urgență (CNSU) a propus  printr-o hotărâre adoptată recent  suspendarea activităților care impun prezența fizică la școală până în data de 7 februarie.

Semestrul a doilea al anului școlar  va începe din 8 februarie si se va încheia în 18 iunie.

Consiliul National al Elevilor solicită descentralizarea deciziei privind deschiderea scolilor, arătând că se apropie examenele nationale, iar multe localități din țară au o rată de infectare sub 3 la mia de locuitori.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu