Mihai Eminescu a fost omagiat la Carei ca român absolut

• publicat la: 15 ianuarie 2021
Mihai Eminescu a fost omagiat la Carei ca român absolut

Moment omagial la bustul lui Mihai Eminescu de la Carei. Direcției de Cultură Carei și Despărțământului ASTRA Carei li s-au alăturat și Asociația Unirea 2009 precum și Asociația Rezerviștilor din cadrul MAI la acțiunea de aniversare a 171 de ani de la nașterea românului absolut Mihai Eminescu. Au mai fost prezenți și reprezentanți ai liceelor Iuliu Maniu și Teoretic precum și careieni prețuitori ai geniului națiunii române.

Bogdan Georgescu a deschis manifestările cu Imnul de stat  și cu depunerile de coroane. Alături de asociațiile și liceele amintite au mai depus coroane de flori Biblioteca Municipală, dna prof. Fabian, Loredana  Mihuț din Ianculești.

Părintele Abrudan Octavian din comuna Păulian a fost cel care a acceptat să spună o rugăciune la bustul lui Mihai Eminescu de la Carei iar despre biografia  lui Mihai Eminescu a vorbit Nicoleta Latiș de la Biblioteca Municipală.

Înainte de seria recitărilor a rostit  o alocuțiune Daniela Ciută, președinte al Despărțământului ASTRA Carei.

,,Eminescu este și va fi mereu actual. Eminescu este în sine și de unul singur cel mai mare factor cultural românesc. Lui îi revine în istoria română rolul pe care l-a avut Cuvântul lui Dumnezeu la Facerea Lumii. Fără el am fi nu doar  mai săraci ci am înceta să fim ceea ce suntem datorită lui….Ca poet este sublim, fascinanat ca prozator dar ca jurnalist  ne oferă și ne va oferi mereu o lecție  UNICĂ de patriotism,,.

Au dat glas versurilor eminesciene Denisa Ursadan, Mara Țineghe, înv.Dari Melania, prof. Răzvan Nintaș, prof. Carmen Dindelegan după care toți cei prezenți au cântat în cor cele mai cunoscute creații muzicale pe versurile poetului național.

 GALERIE FOTO

Mihai Eminescu a fost cinstit așa cum se cuvine  și pe granița de NV a României. Trăiască Nația!

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu