Se vor deconta cheltuielile cu carburantul realizate de persoanele cu dizabilităţi

• publicat la: 10 ianuarie 2021
Se vor deconta cheltuielile cu carburantul realizate de persoanele cu dizabilităţi

Autoritatea Naţională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilităţi, Copii şi Adopţii (ANDPDCA) va deconta, începând cu luna ianuarie, cheltuielile cu carburantul realizate de persoanele cu dizabilităţi pentru maşinile personale în transportul interurban, în urma publicării în Monitorul Oficial a unei Hotărâri de Guvern în acest sens, se menţionează într-un comunicat remis miercuri de ANDPDCA.

„Persoanele cu dizabilităţi şi reprezentanţii lor legali pot decide de acum înainte dacă vor folosi maşina proprie pentru deplasări, caz în care beneficiază de un decont, sau dacă optează pentru bilete gratuite”, se precizează în comunicat.

Beneficiarii noilor prevederi intrate în vigoare sunt persoanele cu handicap, reprezentanţii legali ai acestora sau
părintele, tutorele sau persoana care se ocupă de creşterea şi îngrijirea copilului cu handicap grav sau accentuat în baza unei măsuri de protecţie specială, stabilită în condiţiile legii, potrivit ANDPDCA  notează Agerpres.

Procedura decontării intră în vigoare în ianuarie 2021, iar decontarea efectivă se face în maximum 60 de zile.

În cazul deplasării cu automobilul, însoţitorul persoanei cu handicap poate fi orice persoană care o însoţeşte şi asigură conducerea autovehiculului în timpul deplasării, se menţionează în comunicat.

Cererea de decontare pentru carburant trebuie să includă o declaraţie pe propria răspundere potrivit căreia călătoria cu autoturismul a avut loc în interesul persoanei cu handicap, dar şi acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

Aceste documente trebuie depuse la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), în termen de 60 de zile de la data efectuării călătoriei şi trebuie însoţite de bonul/bonurile fiscale de carburant.

sursa Agerpres

Lasati un comentariu