Şofer accidentat la giratoriul de la intrarea în Carei dinspre Satu Mare. Furt de jante de aluminiu

• publicat la: 12 ianuarie 2021
Şofer accidentat la giratoriul de la intrarea în Carei dinspre Satu Mare. Furt de jante de aluminiu

La data de 08.01.2021, în jurul orei 09.00, Poliția municipiului Carei, a fost sesizată că pe DJ 108M a avut loc un eveniment rutier soldat cu rănirea unei persoane.

Un tânăr de 29 de ani, din localitatea Dindești care se deplasa cu un autoturism între localitățile Tiream și Carei, pe fondul neadaptarii vitezei la condițiile de drum, acoperit cu polei,  a pierdut controlul asupra direcției, a părăsit partea carosabilă a drumului şi s-a răsturnat în şanţ.

În urma impactului, conducătorul  auto a fost rănit ușor şi transportat la spital pentru îngrijiri de specialitate.

Testarea cu aparatul etilotest a relevat că şoferul nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii au recuperat 12 jante de aluminiu, în valoare de 3 000 lei, sustrase de  trei tineri din curtea unui atelier de reparații auto.

 

Activităţile de documentare şi investigare efectuate de poliţiştii de ordine publică, investigații criminale și criminalistic din cadrul Poliției Municipiului Carei în cooperare cu cei din cadrul  Secției de Poliție Rurală Petrești au dus la identificarea a doi tineri de 16 și 17 ani din localitatea Șimian, județul Bihor și a unuia de 22 de ani, din localitatea Pișcolt, bănuiți de comiterea unui furt din curtea unui altelier auto.

Cercetările efectuate de poliţiştii au stabilit că cei trei tineri ar fi pătruns în noaptea de 27/28 noiembrie 2020, prin escaladarea gardului, în curtea unui atelier auto, din Carei, de unde a sustras 12 jante de aluminiu. Prejudiciul de 3.000 lei a fost recuperat şi restituit părţii vătămate.

În baza probatoriului administrat, poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat şi continuă cercetările pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale.

În perioada 8 – 10 ianuarie a.c., pe lângă activitățile de control desfășurate în contextul stării de alertă, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Satu Mare au efectuat activități de supraveghere, fluidizare și control al traficului rutier pe raza județului, ocazie cu care aplicat peste 260 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ  93 400 de lei.

De asemenea, polițiștii au aplicat măsura complementară de suspendare a dreptului de a conduce în cazul a 27 conducători auto, astfel:

  • 13 șoferi, cu vârste cuprinse între 18 și 50 de ani, au fost filmați și înregistrați de aparatul radar circulând cu viteze care au depășit viteza maximă admisă cu peste 50 km/h;
  •  2 dintre aceștia au efectuat depășiri neregulamentare, încălcând marcajul longitudinal continuu;
  • 10 șoferi a fost depistați de polițiști sub influența băuturilor alcoolice, având concentrații alcoolice între  0,03 mg/l și 0,32 mg/l, alcool pur în aerul expirat;
  •  alte 2 permise de conducere au fost reținute de polițiști pentru diverse abateri la regimul rutier.

Lasati un comentariu