Trei pacienți carbonizați după incendiul de la Institutul Matei Balș

• publicat la: 29 ianuarie 2021
Trei pacienți carbonizați după incendiul de la Institutul Matei Balș

Un incediu a izbucnit azi dimineață, în jurul orei 5.00, la Institutul „Matei Balș” din Capitală, iar 102 pacienți cu COVID-19 au fost evacuați. Focul a fost stins de pompieri, însă trei persoane au fost găsite carbonizate, iar a patra a decedat deși s-a încercat resuscitarea acesteia. Deocamdată nu se știe de la ce a pornit incendiul.

Cei trei pacienți găsiți carbonizați erau internați la parterul pavilionului unde s-a produs incendiul, potrivit ISU.

La această oră, toți pacienții din clădire au fost evacuați.

„Nu mai avem alte persoane în stare critică decât cei care au avut COVID. Aici vorbim despre un pavilion COVID. Rămâne acum problema în mâna celor care vor investiga din partea Poliţiei, din partea Criminalisticii, ISU Bucureşti care urmează să investigheze cauza incendiului asupra căreia la acest moment nu vom specula până nu avem concluzii clare din partea colegilor noştri.

 Nu există persoane care au suferit probleme grave, cu excepţia, din păcate, a celor patru decedaţi. Restul persoanelor au fost transferate la celelalte spitale, având în vedere că sunt pacienţi COVID, au nevoie de oxigen şi care au fost transferaţi pentru tratament acolo. Nu mai avem pacienţi cu arsuri, nu mai avem pacienţi cu alte probleme la acest moment din informaţiile pe care le avem. Nu era o secţie de ATI”, a declarat Raed Arafat, transmite Agerpres.

Coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a avut o ieșire nervoasă, vineri dimineață, la Institutul Matei Balș, după ce un jurnalist l-a întrebat cum este posibil să aibă loc un nou incendiu într-un spital, spunându-i că este revoltător. „Este revoltă în capul dumneavoastră”, i-a spus Arafat jurnalistului, în prezența ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au deschis un dosar penal in rem pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă în cazul incendiului de la Institutul Matei Balş din Capitală, soldat cu moartea a patru pacienţi.

Lasati un comentariu