Unirea Principatelor marcată la Carei rând pe rând. Manifestări în țară

• publicat la: 24 ianuarie 2021
Unirea Principatelor marcată la Carei rând pe rând. Manifestări în țară

Unirea Principatelor Române a fost marcată și la Carei astăzi, 24 ianuarie 2021. În lipsa oricărui anunț oficial legat de  o oră la care Primăria Carei desfășoară un program sau depune  o coroană de flori, fiecare cetățean a mers cum a considerat de cuviință. Nu a existat serviciu religios și nici vreo alocuțiune din partea Primăriei Carei. A fost încurajată chiar lipsa de unitate din moment ce Primăria a spus că va depune suporturile pentru coroane pentru ca ,,cei care, pe parcursul zilei de duminică, mai doresc să depună coroane de flori în cinstea înfăptuitorilor Unirii,,.

Motivația cu pandemia iese din calcul pentru că la Carei indicele este sub 1 iar anunțurile primăriilor unde există indice mai mare al incienței cazurilor pozitive menționează concret ore de desfășurare a programului zilei de 24 ianuarie.

Asociația Unirea 2009 Carei a depus o coroană de flori și a dansat o horă simbolică pe platoul din fața  Monumentului Ostașului Român. A depus  o coroană de flori și ASTRA Despărțământul Aurel  Coza Carei. Ulterior au depus coroane și membrii ai PNL Carei și AUR.

Spre deosebire de Primăria Carei, în țară au avut loc manifestări organizate dedicate Unirii Principatelor Române chiar dacă indicele de incidență a cazurilor este superior celui de la Carei. Au avut loc ceremonii religioase și militare, alocuțiuni și chiar Hora Unirii a răsunat  și s-a dansat mai ales la Iași și Alba Iulia.

Negrești Oaș

 

Cluj Napoca

Bistrița

Tășnad

Iași

Alba Iulia

Buletin de Carei

Lasati un comentariu