Atenție! România va elibera din acest an noile buletine, care vor conține cip

• publicat la: 26 februarie 2021
Atenție! România va elibera din acest an noile buletine, care vor conține cip

Calendarul Uniunii Europene merge înainte, în ciuda COVID-19. Din august 2021, România va elibera noile buletine, care vor conține cip.

„Activitățile pentru eliberarea noii cărți de identitate se derulează astfel încât să fie respectate prevederile Regulamentului (UE) nr. 2019/1157 al Parlamentului European și al Consiliului din 20 iunie 2019 privind consolidarea securității cărților de identitate ale cetățenilor Uniunii și a documentelor de ședere eliberate cetățenilor Uniunii și a membrilor de familie ai acestora care își exercită dreptul la liberă ciirculație, conform cărora, începând cu 2 august 2021, fiecare Stat membru al Uniunii Europene are obligația de a asigura aplicarea acestuia la nivel național în integralitatea sa”, a transmis MAI pentru B1.ro.

Pentru prima dată, va putea fi emis buletin și copiilor sub 14 ani. Cartea electronică de identitate va ține locul cardului de sănătate iar aceasta va putea fi folosită și la autentificarea în sistemele informatice ale instituțiilor statului și nu numai. Actul normativ include posibilitatea eliberării actului de identitate simplu, fără cip.

Lasati un comentariu