Contrabanda cu țigări nu se oprește nici în Starea de Alertă

• publicat la: 11 februarie 2021
Contrabanda cu țigări nu se oprește  nici în Starea de Alertă

Polițiștii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmației au descoperit și confiscat 800 pachete cu țigări de proveniență extracomunitară, în valoare de aproximativ 10.000 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă. Doi cetățeni români, un bărbat și o femeie, sunt cercetați pentru contrabandă cu țigări.

Ieri, 10 februarie a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Satu Mare – I.T.P.F. Sighetu Marmației, s-a desfăşurat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate. Astfel, în jurul orei 19.00, colegii noştri au oprit pentru control, în municipiul Satu Mare, un autoturism marca Volkswagen  Touareg, înmatriculat în România. Mașina era condusă de către un cetățean român, în vârstă de 33 de ani, din județul Satu Mare.

Șoferul și autovehiculul au fost conduși la sediul S.T.P.F. Satu Mare. În urma controlului amănunțit asupra mijlocului de transport, în compartimentul de marfă a fost descoperită cantitatea de 500 de pachete de proveniență extracomunitară. Valoarea acestora se ridică la aproape 6.000 lei.

În cauză se efectuează cercetări, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Și polițiștii de frontieră din cadrul S.P.F. Vișeu de Sus au oprit pentru control, tot ieri, pe raza localității Săcel, județul Matamureș, un autoturism marca Mercedes Vito, cu număr de înmatriculare specific Olandei, condus de un cetățean român.

În mașină se mai afla o femeie în vârstă de 61 de ani din județul Bistrița Năsăud în ale cărei bagaje a fost descoperită cantitatea de 300 pachete țigări, pentru care nu a putut prezenta documente.

Întreaga cantitate de țigări de proveniență Belarus și Duty Free, în valoare de 3.510 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută de Codul Vamal al României.

Lasati un comentariu