Discriminare! Doar primarii români sunt sancționați când nu respectă legea?

• publicat la: 23 februarie 2021
Discriminare! Doar primarii români sunt sancționați când nu respectă legea?

Numeroase abuzuri și ilegalități semnalate la primăria cu conducere exclusiv UDMR de la Carei sunt total ignorate de organele competente de cercetare în timp ce alți primari sau demnitari români sunt cercetați și reținuți pentru fapte similare. Membrii ONG ului UDMR beneficiază de imunitate când vine vorba de abateri financiare?

Primarul comunei Vințu de Jos din județul Alba a fost reținut recent pentru mai multe infracțiuni  si un prejudiciu de peste 400.000 de lei produs la bugetul local. Unul din capetele de acuzații este și …,lucrări plătite dar neefectuate,,. Vă sună cunoscut?

Prejudiciul pentru o faptă similară la Primăria Carei este cu mult mai mare dar sesizarea depusă de Camera de Conturi Satu Mare  la Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei   s-a  rătăcit în sertare printre alte cauze ,,uitate,,.

Să nu ne mirăm atunci că omul de rând  nu mai are încredere în justiție din momnent ce aceasta servește anumite interese când i se cere.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Carei este renumit pentru deciziile de clasare a cazurilor care aduc prejudicii de imagine actualei conduceri exclusiv UDMR a Careiului. Am scris despre multe astfel de cazuri dar nu putem să nu remarcăm că în continuare se practică …favoritismul!

Pe parcusul anului 2017, Primăria condusă de trio-ul Kovacs-Keizer-Beko de la UDMR Carei a prejudiciat bugetul local cu 420.000 lei și a avut abateri financiar-contabile de 7.501.000 lei potrivit Raportului de Audit al Curții de Conturi.  Perioada de efectuare a auditului a fost 2 mai – 15 iunie 2018.

Nici anul 2016  nu e de neglijat din punct de vedere al prejudiciilor create de actuala încă conducere. Corul de răcnitori și experți în înjurături la adresa Buletin de Carei  păstreză tăcere totală pe acest subiect.

Concluziile din  Raportul Camerei de Conturi Satu Mare pentru anul 2016 sunt devastatoare de-a dreptul.   Apare negru pe alb faptul că Primăria Carei adică UAT Municipiul Carei a  plătit facturi fără ca să poată justifica lucrările  pentru care a întocmit facturile! Facturile au fost întocmite pentru lucrări la noul sediu al Primăriei, cel  unde igasia iese la suprafaţă după alocarea de milioane de euro pentru reabilitare.

,,Decontarea de lucrări de natura investițiilor la obiectivul „Renașterea Centrului Istoric al mun. Carei – Hanul Steaua de Aur – (Reabilitare sediu Primăria mun. Carei”, neexecutate în fapt conform situaţiilor de plată întocmite de constructor, semnate de dirigintele de șantier şi membrii comisiei de recepție…560 mii lei,,   scrie în Raportul Camerei de Conturi SM, sau  ,,Angajarea şi efectuarea de plăți reprezentând servicii de reclamă şi publicitate efectuate fără legătură cu activitatea entității, cu competențele şi atribuțiile prevăzute de lege şi fără existența documentelor justificative care să certifice exactitatea sumei de plată și prestarea serviciilor,, valoarea fiind de 58.000 lei.

.

Mai mult, Primăria trebuie să returneze  la bugetul MDRAP sumele cu care a încercat să păcălească …Nu degeaba a vrut UDMR să pună mâna pe acest minister mai ales că și în anul 2020 au sosit pe adresa Primăriei Carei  Note de Neconformitate pentru 2 dintre proiectele accesate cu care se laudă evazionistul dovedit.

Să înțelegem că doar primarii români trebuie să dea socoteală pentru prejudicierea bugetului local?

La fel a procedat justiția și în cazul autoturismului solicitat a fi cumpărat de primar din banii Fundației pentru promovarea turismului local pentru uz personal.

Pentru o situație similară generalul Oprea a făcut obiectul unei cercetări penale și deliciul presei naționale.

https://www.buletindecarei.ro/2016/02/gabriel-oprea-si-a-cumparat-audi-a8-din-banii-de-operatiuni-secrete-ale-dgipi-primarul-kovacs-si-a-luat-renault-din-banii-fundatiei-de-turism-local.html
https://www.buletindecarei.ro/2020/09/masina-cumparata-din-banii-careienilor-dar-folosita-in-scop-personal.html

.
La Carei funcționează OMERTA, autoritățile competente se tem să intervină pentru a opri hemoragia banilor publici de la Primăria Carei.

Buletin de Carei

https://www.buletindecarei.ro/2020/09/lucrari-platite-dar-neefectuate-raport-al-camerei-de-conturi-in-urma-unui-audit-la-primaria-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2019/07/raport-de-audit-financiar-al-curtii-de-conturi-la-primaria-carei-una-se-raporteaza-la-fisc-si-alta-gasesti-in-contabilitate.html

https://www.buletindecarei.ro/2018/01/functionari-din-primariile-pericei-si-romanasi-acuzati-de-abuz-in-serviciu-cu-prejudiciu-de-peste-240-000-de-lei-la-primaria-carei-paguba-este-de-577-milioane-lei-dar-nimeni-nu-este-vinovat.html

 

 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu