Doi frați din Moftin se bucură de bursele de studiu primite

• publicat la: 18 februarie 2021
Doi frați din Moftin se bucură de bursele de studiu primite
.
Programul burselor ,,Români pentru Români” continuă doar cu ajutorul oamenilor de bine, al celor care doresc și pot să ajute tineri de viitor care studiază în limba română. Ați citit bine, în România e nevoie sprijin pentru elevii fără posibilități care vor să studieze în limba română.
Avem județele unde învățământul în limba maghiară este masiv subvenționat de statul ungar în timp ce elevii români fără posibilități financiare sunt susținuți doar de societatea civilă.
Proiectul Burselor ,,Români pentru Români”este conceput de Asociația Calea Neamului si se desfășoară în parteneriat cu Grupul Grai Străbun și Liga Studenților Iași.
.
Fondurile pentru ,,Bursele Români pentru Români” se adună în contul Asociației Calea Neamului deschis special în acest scop la BRD: RO77BRDE080SV91101760800.
Avem nevoie de tineri educați. Donați după posibilități pentru sprijinirea tinerilor care doresc să învețe în limba română.
.
,,Avem 3 cazuri deosebite în programul burselor ,,Români pentru Români”. Raul și David sunt doi frați din satul Moftinu Mic, jud. Satu-Mare, cu rezultate bune la învățătură, care sunt crescuți doar de mama lor, ce este grav bolnavă. Ioana din Ozun, jud. Covasna, premiantă din clasa I si până acum, când este la liceu, suferă deasemenea de o boală grea ce o ține imobilizată la pat de câteva luni. Ioana este crescută în ultimul timp, la fel ca cei doi băieți, doar de mama ei.
Toți cei trei copii au primit luna aceasta bursa de 500 lei fiecare care sperăm să-i ajute să treacă măcar un pic mai usor peste această perioadă extrem de grea din viața lor si să-și poată continua la fel de bine studiile în cadrul învățământului cu predare în limba română din Satu-Mare, respectiv Covasna.
.
Fondurile pentru ,,Bursele Români pentru Români” se adună în contul Asociației Calea Neamului deschis special în acest scop la BRD: RO77BRDE080SV91101760800.
O bursă este de 500 lei si se acordă de trei ori pe an elevilor din secțiile si unitățile de învățământ cu predare în limba română din Covasna, Harghita, Mures, Satu-Mare și zona Ghimeș-Făget-Palanca, jud. Bacău, acolo unde Ungaria alocă sume imense de bani pentru susținerea învățământului în limba maghiară.
.
.
Din nefericire statul român nu ia niciun fel de măsuri compensatorii în acest sens, rolul acesta revenindu-ne deocamdată doar nouă.
Cu ajutorul lui Dumnezeu si al vostru vom extinde cât mai mult acest program împreună cu Gruparea Grai Străbun și Liga Studenților Iași, care îl are ca președinte de onoare pe Silvian Emanuel Man.
Mulțumim în mod deosebit tuturor celor care contribuie la fondul de burse, despre acești minunați oameni urmând a fi scrisă o postare aparte, și nu în ultimul rând, partenerilor noștri media, ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș, unde ne sprijină doamna Mariana Cristescu, ,,Mesagerul de Covasna” cu director Maria-Crețu Graur, ,,Buletin de Carei” cu Daniela Ciută si cel mai mare site din zona națională, ActiveNews, cu redactor-șef Victor Roncea.
Doamne ajută!,, menționează Mihai Târnoveanu pe pagina sa.
.

Lasati un comentariu