Excluderi în AUR

• publicat la: 11 februarie 2021
Excluderi în AUR

Copreşedintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, a declarat, miercuri seara, pentru Agerpres, că senatoarea Diana Şoşoacă şi deputatul Mihai Lasca au fost excluşi din această formaţiune, pentru motive de „indisciplină de partid şi de inadecvare la codul de conduită parlamentară”.

„Nu e vorba de o demisie, e vorba de o excludere. Am luat o decizie de excludere a doamnei Diana Şoşoacă şi a domnului deputat Mihai Lasca, pentru motive de indisciplină de partid şi de inadecvare la codul de conduită parlamentară. Am convocat conducerea executivă a partidului şi am luat această decizie,,.

În ședința BNCP a AUR s-a decis excluderea deputatului Mihai Lasca din partid, motivând că, la momentul includerii sale pe listele de candidați AUR, acesta a omis să prezinte conducerii partidului faptul că este urmărit penal pentru organizare de grup infracțional și este condamnat penal pentru vătămare corporală.

,,Din păcate, vă confirm această informație. Nu pot să spun că este o veste foarte bună, însă, din păcate, doamna Șoșoacă nu a înțeles care sunt regulile jocului în momentul în care ești demnitar al statului român și este o decizie luată de către forurile de conducere ale partidului”, a spus Dan Tanasă la  un post de televiziune.

Deputatul AUR i-a mai reproșat acesteia și că „un senator nu are ce să caute la o paranghelie, live, cu lăutari pe Facebook”.

Reacția senatoarei Diana Șoșoacă:

„Eu nu m-am certat niciodata cu George, eu nu am ce să-i reprosez lui George. I-am spus că voi pleca din partid, pentru că nu voi suporta un astfel de tratament. Domnul Sorin Lavric a folosit un limbaj de maidan… Mi-au zis, despre petrecerea de la Iasi, cum de mi-a venit ideea asta fantastica?! Domnul Târziu mi-a spus acum o luna că trebuie sa înteleg ca nu mai suntem în campanie electorala, că trebuie sa fim un partid serios si sa ne facem treaba. In afara de George Simion si cu mine, nimeni nu a mai mers pe aceeasi linie. Simion mi-a spus să nu fac vreun pas gresit si i-am spus că nu pot sa stau intr-un loc in care mi se pun cătuse si botnită. Nu pot să tac si să nu mai vorbesc. Nu ma voi dezice de linia mea, am luptat pentru popor, pentru dreptate, impotriva abuzurilor si coruptiei. George probabil e socat de ce a facut colegul sau, Claudiu Tarziu, pe care nu l-am vazut niciodata in campania electorala. Sa fim seriosi si sa dam cartile pe fata. Pe Claudiu Tarziu l-am cunoscut tarziu”, a mai spus Sosoacă referindu-se la liderul AUR, George Simion.

 

Lasati un comentariu