Incompetența conducerii Primăriei Carei

• publicat la: 16 februarie 2021
Incompetența conducerii Primăriei Carei

Așa se jefuiește banul public de către  o conducere INCOMPETENTĂ! Se plătesc lucrări de proastă calitate, milioane de euro, către  o firmă de casă. Nimeni nu este tras la răspundere pentru calitatea lucrărilor sau pentru întârzierile la predare. 

Milioane de euro au fost înghițite de lucrări de cea mai proastă calitate pentru resuscitarea clădirii vechi de peste 200 de ani care este Primăria Carei. Pentru cheltuirea defectuoasă a banului public și nesancționarea executanților lucrărilor de proastă calitate nu se fac campanii de presă deși e vorba despre banii careienilor.

Contractul de reabilitare al acestei clădiri vechi de peste 150 de ani  a fost semnat la data de 9 februarie 2010 sub numărul 1679. Acesta  prevedea că dacă beneficiarul, Primăria Carei, nu plăteşte lucrările conform graficului, penalizările să fie de 0,2%/zi in timp ce penalizările pentru executant în caz de nepredare la termen să fie de doar 0,1%/zi  dar  nu mai mult de 10% din valoarea lucrării.

Pe cine avantaja de fapt acest contract ? Pe beneficiarul Primăria Carei  în niciun caz.

Între timp executantul a dat faliment dar nu înainte de a-şi încasa contravaloarea lucrărilor. Primăria  Carei prin conducerea sa nu a considerat necesară aplicarea de sancţiuni executantului pentru întârzierea termenului de predare cu câţiva ani şi nici pentru lucrările prestate.

Termenul de predare din contract era final de an 2011. Panglica inaugurală a fost tăiată cu tam-tam în octombrie 2014. Suntem în februarie 2021 dar reabilitarea  clădirii nu este finalizată. Lateralele clădirii sunt  NETENCUITE! Igrasia dă pe afară de parcă nu ar fi fost executată nicio lucrare în acest sens.

Culmea tupeului, consilierii locali au aprobat o nouă tranșă de bani în această lună pentru tencuirea clădirii Primăriei după ce a fost recepționată lucrarea de milioane de euro în 2014.

.

.

.

.

.

.

La Carei, autoritățile statului nu au curaj să verifice cum sunt cheltuiți banii publici așa cum vedem că se petrece prin țară de unde apar mereu informații privitoare la situații similare.

Buletin de Carei

 

 

Lasati un comentariu