Îndrăzneala de a fi independent și de a te manifesta ca român la Carei

• publicat la: 12 februarie 2021
Îndrăzneala de a fi independent și de a te manifesta ca român la Carei

Am deranjat din nou demnitarul evazionist de la Primăria Carei care de frica pierderii locului de muncă transmitea de pe patul de spital mesaje politicianiste. De fapt deranjează fiecare informare neromanțată despre realitatea careiană pe care o postez pe  Buletin de Carei.

Angajatul din primăria Carei specializat  în smulgerea buruienilor de pe domeniul public face din nou referire la persoana mea, pe blogul său amărât, între comunicatele de la diverse instituții și proslăvirile celor doi demnitari cărora la datorează locul de muncă.

A fost obligat deja de instanță să șteargă toate articolele denigratoare și  mincinoase la adresa mea și a familiei mele.

Pentru Szasz Lorand frustrarea e mai mare decât posibilitățile sale intelectuale așa că și compunerile lui sunt pe măsură. Analfabet funcțional și denunțător versat, ar fi putut și el să facă dovada competențelor sale în meseria pentru care  a urmat cursuri în tinerețe. Pentru că nu a fost capabil să își dovedească aceste competențe a ajuns  să facă sluj pe la cabinetele politicienilor sătmareni. În ignoranța lui, cu mersu’ legănatu’ și pe alocuri patruped, are impresia că poate face similitudini. Scrie de avocatul Șoșoacă dar tace când vine vorba de asociația Unirea unde nănașul Hendea este președinte  și unde nu toată lumea poartă mască la manifestările publice…..cazul 24 ianuarie 2021.

https://www.buletindecarei.ro/2021/01/szasz-lorand-consilierul-primarului-evazionist-de-carei-ataca-senatorul-sosoaca-si-presedinta-astra.html

E bună și reclama dar numele de Daniela Ciută este deja cunoscut atât  în județ cât  și în țară prin activitățile efective pe plan cultural dar și prin materialele semnate care au fost preluate până și de Uniunea Ziariștilor Profesioniști.

Spuneam nu demult că la Carei este o adevărată aventură să fii român, de fapt să te manifești ca român. Așa că nu e de mirare că puțini au curajul de a ține ridicat steagul românesc din moment ce și cei care suntem independenți financiar suntem hăituiți mai ceva ca pe vremea bolșevicilor,  a imperiului austro-ungar sau a ocupației hortyste. Se apelează până și la raportări ale paginii Buletin de Carei sau a conturilor personale la administratorii rețelelor sociale. Atât de mare e disperarea de a se ascunde informațiile despre zona Carei și conducerea exclusiv UDMR a orașului, despre procesul aprig de distrugere a identității noastre naționale.

Smiorcăieli jigărite de felul celor postate de consilierul primarului evazionist dovedit dovedesc doar deranjul provocat imaginii celor doi demnitari de la Primăria Carei care tratează cu dispreț și discriminare simbolurile românești identitare. Aversiunea lor față de simbolurile românești a mers până la a pune plăci negre pe clădirea Primăriei în locul celor cu însemnele statului.

Până și simpla solicitare a unui acord de amplasare de catarg cu drapel românesc pe domeniul public din Carei a fost catalogată de primarul șef al smulgătorului de buruieni Szasz ca fiind o provocare la adresa maghiarilor….,,Nu provocați maghiarii,, afirma clar  în plină ședință de Consiliu Local evazionistul Kovacs.

Szasz și Kovacs sunt vocali și dau din mâini cât beneficiază de banul public. Ce ar fi ei fără o slujbă ca cea din Primăria Carei? Întrebarea este una retorică, evident.

Am o societate de producție de 30 de ani. Parte din produsele realizate la Carei au ajuns  în cataloage internaționale de profil datorită calității lor. Mă mândresc cu faptul că am pus Careiul pe harta mondială a producătorilor de piese abrazive. Asigur locuri de muncă pentru câțiva careieni.  Nu am contracte cu statul. Se poate să faci performanță și la Carei. Tot la Carei am reușit să organizez timp de 3 zile împreună cu colegii din Asociațiunea ASTRA cea mai amplă manifestare culturală din județ. Beneficiile pentru municipiul Carei au fost resimțite  pe toate planurile. Demersurile mele insistente timp de mai mulți ani au adus la Carei bustul lui Mihai Eminescu și Monumentul foștilor refugiați și expulzați.

Nu a sughițat  nimeni dintre cântăreții de casă ai Primăriei când organizam tabere de vară ASTRA sau cu Asociația foștilor Refugiați și expulzați în urma Dictatului de la Viena.  Sau când am promovat tradițiile și obiceiurile locale în țară.

Așa că nu e de mirare că deranjez, că demonstrez  că se pot face lucruri frumoase  și benefice și din postura de independent financiar  și politic.

,,N-am știut să tac nicicând,

Si de-aceea, vrând-nevrând,

Am făcut să latre câinii,, … și proștii!

 

Daniela CIUTĂ

 

https://www.buletindecarei.ro/2018/12/un-consilier-al-primarului-pierde-procesul-impotriva-buletin-de-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/01/am-primit-cheltuielile-de-judecata-de-la-consilierul-primarului-din-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2021/01/primarul-evazionist-din-carei-initiaza-proiect-de-scutire-de-impozit-pentru-asociatia-equus-de-ce-nu-si-pentru-careieni.html

..https://www.buletindecarei.ro/2020/01/consilierul-primarului-kovacs-ataca-presedinta-judecatoriei-carei.html

https://www.buletindecarei.ro/2020/03/avocat-eva-marginean-din-baroul-satu-mare-pierde-in-fata-inginerului-mecanic-daniela-ciuta.html

 

 

 

Lasati un comentariu