O bursă de studii de la Calea Neamului pentru fiecare dintre cei doi frați din Moftin

• publicat la: 16 februarie 2021
O bursă de studii de la Calea Neamului pentru fiecare dintre cei doi frați din Moftin
.
Mihai Târnoveanu anunță noi burse acordate pentru elevii români cu rezultate foarte bune la învățătură dar care provin din familii fără posibilități financiare. Sunt  invitați să susțină acest proiect toți cei care au posibilități financiare. Investim în viitorul copiilor noștri.
.
,,Mergem în continuare pe Calea Neamului către tinerii din unitățile de învățământ cu predare în limba română din Transilvania, mai ales în județele unde învățământul în limba maghiară este masiv subvenționat de statul ungar.
Încă 4 elevi au intrat în programul intitulat ,,Bursele Români pentru Români” cu ajutorul donațiilor primite în contul RO77BRDE080SV91101760800 al Asociației Calea Neamului, deschis special pentru acest scop.
Cei 4 copii sunt din Ozun și Valea Mare, jud. Covasna si din satul Moftinu Mic, jud. Satu-Mare.
În total avem până acum 24 de tineri care beneficiază de burse în valoare de 500 lei, ce se acordă de trei ori pe an. Despre ei voi povesti în postarea de mâine, pe scurt acum vă spun, că învață foarte bine, dar au o situație materială grea, grea de tot, cu povești de viață tulburătoare.
Le mulțumesc din adâncul sufletului celor care în ultimul timp au donat banii necesari menținerii demersului nostru, Cătălin Vasile F. din partea Ligii Studenților Iași, Alice C., Elena Cati J., Monica S., B. Adriana, Viorel R. și Vasile Joantă. Le sunt adânc recunoscător acestor români minunați care dăruiesc speranță si își arătă reconoștința față de tinerii ce țin viu învățământul în limba română acolo unde nu este tocmai ușor. Dacă statul român nu compensează cu nimic finanțarile venite din Ungaria, o facem noi, după puterile noastre. Împreună o vom putea face la o scară largă.
Programul nostru de burse se desfășoară împreună cu Gruparea Grai Străbun și Liga Studenților Iași, ce-l are ca președinte de onoare pe bunul nostru prieten Silvian Emanuel Man.
Partenerii noștri media sunt ,,Cuvântul liber” din Târgu-Mureș, unde o avem ca sprijin constant pe doamna Mariana Cristescu, ,,Mesagerul de Covasna” cu doamna Maria Crețu Graur, ,,Buletin de Carei” condus de Daniela Ciută și ActiveNews, cu Victor Roncea redactor-șef.
Cu toții le întindem o mână de ajutor acestor copii deosebiți care nu se lasă învinși de deznădejde oricât de greu le-ar fi. Nu știu dacă e mult sau puțin, atât putem noi să facem deocamdată, știu însă cu siguranță că este un bun început și mai ales unul concret.
Doamne ajută!,, scrie Mihai Târnoveanu pe pagina sa.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu