Prefectul Bud a prezentat raportul activităților din anul 2020

• publicat la: 22 februarie 2021
Prefectul Bud a prezentat raportul activităților din anul 2020

În cadrul ședinței de Colegiu Prefectural desfășurată astăzi în sistem online a fost prezentat Raportul de evaluare a activităților desfășurate de către Instituția Prefectului în anul 2020.

La finalul prezentării, prefectul Radu Bud a mulțumit conducătorilor tuturor instituțiilor pentru implicarea în gestionarea situației generată de pandemie:

”Cu toate dificultățile pe care le-am întâmpinat, anul 2020 a fost unul greu, dar am trecut destul de bine peste provocările acestuia. Și din punct de vedere statistic, județul Satu Mare a fost administrat bine și acest lucru se datorează întregii echipe. Vă mulțumesc fiecăruia pentru implicare, promptitudine și efort. O mare parte dintre dumneavoastră faceți parte și din cadrul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, structură decizională în cadrul căreia, împreună, am adoptat peste 60 de hotărâri în cursul anului trecut pentru a institui mecanisme de limitare a efectelor crizei sanitare provocate de pandemia de coronavirus”.

Tot astăzi, prefectul Radu Bud, alături de subprefecții Altfatter Tamas și Cosmin Bota și șefii  structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, a analizat, în cadrul ședinței săptămânale, modul de desfășurare a activităților școlare și campania de vaccinare.

Inspectorul școlar general Anișoara Boitor a descris modul în care s-au desfășurat cursurile în săptămâna școlară 15-19 februarie, astfel, 104 unități școlare desfășoară activități cu toți elevii la clasă, 152 sunt în scenariul galben, iar 13 sunt în scenariul roșu, când în clase se găsesc doar preșcolari și elevi din ciclul primar. În ceea ce privește infectările cu noul coronavirus, 13 cadre didactice și 8 elevi au fost confirmați pozitiv în cea de-a doua săptămână de școală.

Vaccinarea continuă în cele 4 centre de vaccinare situate în ambulatoriile spitalelor din Satu Mare, Carei, Negrești-Oaș și Tășnad, precum și în centrul comunitar de vaccinare situat în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” din municipiul Satu Mare, iar în acest moment imunizarea se face cu toate cele trei tipuri de vaccinuri, respectiv Pfizer, Moderna și AstraZeneca. Programarea se realizează pe platforma programare.vaccinare-covid.gov.ro. Până în prezent au fost vaccinați 11.520 de sătmăreni.

Notă: Raportul de evaluare a activităților desfășurate de către Instituția Prefectului în anul 2020 îl găsiți aici: https://sm.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/rapoarte-si-studii/

Lasati un comentariu