Prezentare multimedia și expoziție de imagini cu ocazia Zilei Brâncuși la Carei

• publicat la: 19 februarie 2021
Prezentare multimedia și expoziție de imagini cu ocazia Zilei Brâncuși la Carei

Vineri, 19 februarie 2021, de la ora 11.15, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din municipiul Carei s-a desfășurat prezentarea multimedia intitulată „Viața, creația și intrarea în eternitate a geniului Brâncuși”, organizată cu ocazia împlinirii a 145 de ani de la nașterea marelui sculptor.

În cadrul manifestării a avut loc o prezentare biografică a sculptorului, structurată în trei părți: prezentarea primilor ani de viață, a tinereții și a primelor lucrări, respectiv a maturității artistice și a marilor creații, realizată de Adrian Ștefănuți, referent în cadrul Centrului de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

Participanții la eveniment au putut admira și o mică expoziție conținând cincisprezece imagini despre creații reprezentative ale artistului, precum și despre viața acestuia, expoziție realizată de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”.

La manifestarea culturală a asistat o clasă de elevi de la Școala Gimnazială „Vasile Lucaciu” din Carei, alături de doamna profesoară Olea Miorița, dar și alți iubitori de cultură.

Expoziția de imagini poate fi admirată până la data de 26 februarie 2021, conform programului de vizitare a Castelului.

Evenimentul a fost organizat de Centrul de Promovare a Turismului Cultural „Gróf Károlyi”, cu sprijinul Direcției de Cultură.

.

.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu