Șah la Bolojan. UDMR vrea Prefectura Bihor ca să renunțe la Cluj

• publicat la: 16 februarie 2021
Șah la Bolojan. UDMR vrea Prefectura Bihor ca să renunțe la Cluj

Kelemen Hunor, președintele  ONG ului UDMR, a declarat luni pentru Cluj24.ro ca Uniunea vrea postul de prefect de Bihor în locul Clujului. Reactia vine după ce liderul PNL Cluj, eurodeputatul Damiel Buda, ceruse în sedinta conducerii PNL, în BPN, initierea de discutii cu UDMR pentru ca postul de prefect de Cluj să revină liberalilor.

„Se poate schimba prefectul de Cluj cu cel de Bihor. Pentru noi nu era Clujul prima optiune dar asta a iesit în urma negocierilor. Se poate schimba prefectura cu prefectura, Bihorul cu Clujul, asta este singura posibilitate”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că UDMR nu are nicio dispută cu PNL, discutiile pe marginea postului de prefect de Cluj fiind o problemă internă a liberalilor.

„Prima noastra optiune de prefect a fost Bihorul. Relatia noastra cu PNL la Cluj este una veche, încercată, când PSD a dorit să mergem cu ei la Cluj am refuzat si am mers cu PNL. Relatia noastra este mai importanta decat pozitia de prefect dar în acest moment aceasta ne revine noua. Ca nu a ales PNL Clujul, eu nu am ce face. Se poate schimba cu Bihorul”, a afirmat Kelemen Hunor.

Declaratiile liderului UDMR vin în contextul în care liderii PNL de la Cluj, Emil Boc si Daniel Buda, i-au cerut din nou sâmbătă, in cadrul sedintei Biroului Politic National (BPN), lui Ludovic Orban functia de prefect a judetului, cedată la negocieri celor de la UDMR.

sursa NapocaNews

În timp ce în județul Satu Mare președintele UDMR Carei îl propunea ca vicepreședinte la Consiliul Județean pe președintele PSD, Hunor recunoaște că a refuzat PSD pentru a merge alături de PNL. Kelemen Hunor este cunoscut careienilor pentru refuzul constant de a se exprima în limba română atunci când participă la acțiuni pe domeniul public. Pentru el a fost organizată inaugurarea Casei de Cultură Carei cu program exclusiv în limba maghiară. În calitate de vicepremier  nu este  preocupat de respectarea simbolurilor statului al cărui demnitar este când vine vorba de Carei ci de obținerea Prefecturilor din județele de graniță. Nicio reacție față de situația din județul Satu Mare din partea politicienilor din alianța de guvernare. Pentru Prefectura Satu Mare nu se zbate niciun politician român.

Lasati un comentariu