Trei migranți opriți opriți la Urziceni

• publicat la: 24 februarie 2021
Trei migranți opriți opriți la Urziceni

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat  într-un autoturism oprit în trafic, trei cetățeni din Camerun, Togo și Comore care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În data de 23 februarie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migraíei ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.45, colegii noștri au oprit în trafic pentru control, pe comunicația DJ 49, între localitățile Urziceni şi Urziceni Pădure, județul Satu Mare, la aproximativ 500 de metri fața de linia de frontiera cu Ungaria, un autoturism marca Renault, înmatriculat în România care se îndrepta spre graniţa cu statul vecin.

La volanul mașinii a fost identificat un cetățean român, în vârstă de 51 de ani, iar în calitate de pasageri, trei persoane de sex masculin, de origine afro-asiatică.

Din primele cercetări s-a constatat că cei trei cetățeni străini sunt din Camerun, Togo și Comore, cu vârste cuprinse între 25 și 39 de ani, toți trei fiind solicitanți de azil în România.

Aceștia intenționau să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Germania.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

Lasati un comentariu