Discriminare. Prefectul Altfatter Tamás a invitat doar o parte a presei la discuții

• publicat la: 31 martie 2021
Discriminare. Prefectul Altfatter Tamás a invitat doar o parte a presei la discuții

Pe pagina Prefecturii Satu Mare a fost postată o informație despre întâlnirea cu reprezentanții mass-media sătmărene.

,,Echipa de conducere a Instituției Prefectului, prefectul Altfatter Tamás, subprefecții  Lavinia Kiss
și Radu Bud au avut o discuție deschisă și destinsă cu mass-media, pe diverse teme de actualitate.
Prefectul a promis în continuare transparență, corectitudine, profesionalism și o totală deschidere în relația cu presa sătmăreană, dar și demararea unui proces susținut de revigorare a comunicării publice în toate instituțiile deconcentrate sătmărene,, se specifică în anunțul Prefecturii.
.
Redacția  Buletin de Carei a fost mereu invitată la întâlnirile cu presa până la instalarea  actualului prefect.  Avem cod ISSN, funcționăm din 2005, suntem persoană juridică, avem cod fiscal și…..nu avem datorii la buget. E adevărat că suntem independenți financiar, că semnalăm și aspecte critice, că doar acesta este rolul presei până la urmă dar toate  informațiile oferite sunt bine documentate cu acte oficiale și veridice.
Nu comunicatele instituțiilor  ne reprezintă în activitate.
Nu am fi reacționat dacă primarul mun.Satu Mare convoca presa sătmăreană dar având în vedere că Prefectul nu este primar de localitate ci reprezintă toți cetățenii județului se poate spune că a început cu stângul.
Nu cred că are relevanță faptul că sunt și președinta filialei Carei a Asociației expulzaților  și refugiaților din 1940 din urma Dictatului de la Viena sau a Asociațiunii ASTRA Despărțământul  ,,Aurel Coza,,  Carei.
Poate că nu vă place ca de la Carei să vină informații despre administrația locală exclusiv UDMR dar până la urmă și careienii fac parte din județul Satu Mare  și contribuie cu taxe și impozite  locale la buget.
Vorbiți senin de transparență decizională dar la Primăria Carei nu există. Primarii nu au nici acum postate  CV urile lor, există angajați care nu își publică Declarațiile de Avere  iar  Achizițiile  Publice din 2020 și 2021 sunt  ținute la mare secret.
Nu facem decât să observăm ce apare  și mai mult ce  nu apare pe pagina oficială și pe site ul organizației guvernamentale care este Primăria Carei.
Nu credeți că miroase a discriminare domnule Prefect al județului  Satu Mare?
.
Daniela Ciută,
unic acționar al Buletin de Carei
.

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu