Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava e la faza semnării Studiilor de Fezabilitate

• publicat la: 12 martie 2021
Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava e la faza semnării Studiilor de Fezabilitate
.
Dacă pentru orice destinație externă pentru sătmăreni se găsesc soluții nu la fel se petrece în cazul asigurării de legături cu zonele din estul sau sudul României. Nu există nicio legătură directă ( nici feroviară și nici aeriană) cu Iașiul, cu Bacăul sau cu Craiova. De parcă ar deranja pe cineva ca românii din diferite zone ale țări să ajungă ușor unii la alții.
CNAIR a semnat contractele pentru elaborarea Studiilor de Fezabilitate aferente loturilor 2 (Bistrița – Vatra Dornei) și 3 (Vatra Dornei – Suceava) necesare construcției Drumului de mare viteză Baia Mare – Suceava.
Miercuri, 10.03.2021, CNAIR a semnat contractele având ca obiect Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: LOT 2, Bistrița – Vatra Dornei și Elaborare Studiu de Fezabilitate Drum de mare viteză Baia Mare – Suceava: LOT 3, Vatra Dornei – Suceava.
Ofertantul declarat câștigător pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate aferent lotului 2, Bistrița – Vatra Dornei este S.C. EXPLAN S.R.L., valoarea contractului fiind de 15.793.026,12 lei fără TVA.
.
https://2mnews.ro/exclusiv-2mnews-cine-vrea-sa-proiecteze-tronsonul-baia-mare-bistrita-din-drumul-de-mare-viteza-dintre-municipiul-maramuresean-si-suceava/
.
Studiul de Fezabilitate pentru lotul 3, Vatra Dornei – Suceava, va fi elaborat de ASOCIEREA S.C. BEST CONSULTING & DESIGN S.R.L. – INGENIERIA ESPECIALIZADA OBRA CIVIL E INDUSTRIAL S.A., valoarea contractului fiind de 14.475.000,00 lei fără TVA.
Sursa de finanțare: Fonduri Europene Nerambursabile.
Prestatorii trebuie să asigure, conform contractelor, următoarele servicii:
• Elaborarea Studiului de Fezabilitate (SF), ținând cont de aplicabilitatea în totalitate a legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc.);
• Întocmirea documentației suport și asistența acordată Beneficiarului pentru depunerea și susținerea aplicației de finanțare;
• Pregătirea documentației de atribuire a contractului de proiectare și execuție lucrări și Asistența tehnică acordată Beneficiarului în perioada derulării procedurilor de achiziție publică pentru proiectare și execuție lucrări.
Durata de realizare a serviciilor de proiectare este de 18 luni de la data de începere a fiecărui contract.

Lasati un comentariu