La Satu Mare prefectul propus de UDMR și subprefectul de la USR au depus jurământul cu mâna pe biblia maghiară și Constituție

• publicat la: 5 martie 2021
La Satu Mare prefectul propus de UDMR și subprefectul de la USR au depus jurământul cu mâna pe biblia maghiară și Constituție

La data de 4 martie  2021 a avut loc investirea noului prefect de Satu Mare din partea UDMR. Presa  nu a fost anunțată așa cum s-a procedat la investirea prefectului Radu Bud. Potrivit imaginilor postate de instituția Prefectului Satu Mare, actualul prefect Altfatter Tamas Ferencz și subprefectul Lavinia Kiss au depus jurământul cu mâna pe Constituție și pe biblia maghiară. Subprefectul Radu Bud a depus jurământul cu mâna pe Constituție și Biblia românească.

.

Deși România este un stat unitar și indivizibil în care limba oficială este limba română se continuă inscripționarea organizațiilor guvernamentale și în alte limbi.

”Este o onoare pentru mine, este o ştachetă foarte ridicată, este un lucru pe care recunosc că mi l-am dorit, având în vedere că de şapte ani în calitate de subprefect am reuşit să conlucrez cu foarte mulţi prefecţi, pentru binele locuitorilor judeţului Satu Mare. Onoarea de care beneficiez prin nominalizarea în calitatea de prefect o voi răsplăti prin muncă, prin foarte multă muncă şi dăruire. Vreau să mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut, preşedintelui Consiliului Judeţean, colegilor prezenţi care în unanimitate m-au desemnat pentru ocuparea demnităţii de prefect. Voi fi sustinătorul acelor autorităţi, acelor primari care vor dori să facă bine comunităţii lor, voi accesibiliza prin digitalizare şi modernizarea procedurilor accesul la serviciile publice, vom depune toate eforturile pentru limitarea efectelor pandemiei de covid-19. Uşile biroului meu rămân în continuare deschise.” –  a declarat noul prefect, Altfatter Tamás.

Îi aducem aminte noului prefect că în județ populația majoritară este cea românească și deci trebuie să manifeste respect  pentru  tot ce  ține de cultura românească, de păstrarea simbolurilor și tradițiilor românești în tot județul. Vom urmări cu atenție dacă primăriile cu conducere UDMR vor fi favorizate și se va permite  încălcare legii atât în consiliile locale cât și în administrațiile locale.

Buletin de Carei

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu