Ministrul Novak nu recunoaște alegerile de la Federația Română de Ciclism

• publicat la: 21 martie 2021
Ministrul Novak nu recunoaște alegerile de la Federația Română de Ciclism

Ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak, a anunţat vineri că instituţia pe care o conduce a suspendat hotărârea Adunării Generale de Alegeri a Federaţiei Române de Ciclism de la Sibiu din data de 13 martie 2021, în cadrul căreia fusese ales preşedinte Alexandru Ciocan, întrucât componenţa AG convocată nu a fost validată de instanţă.

Novak a încercat din răsputeri să nu piarda controlul Federației de ciclism si la alegerile respective si-a trimis pupilul, pe Szabolcs Sebestyen să candideze, însoțit de către corpul de control al Ministerului compus din 3 funcționari.

Diferenta de voturi a fost una considerabilă, românul Alexandru Ciocan fiind ales Președinte al FRC cu 47 de voturi, comparativ cu 21 de voturi obținute de contracandidat.

Ciocan este un fost ciclist de performanţă, multiplu campion naţional cu nenumărate participări la Tururile României, Greciei, Bulgariei şi Turciei. După retragerea din activitate a fost antrenor, organizator de competiţii de şosea, dar şi comentator al competiţiilor de ciclism de la Eurosport.

Ne întrebăm, dacă ar fi câștigat protejatul domniei sale, Szabolcs Sebestyen, ministrul Novak ar mai fi făcut această sesizare?

Potrivit prahovalibera.ro, seria abuzurilor ministrului Novak pare să fie doar la început – reprezentantii Sindicatului Tineret si Sport, se întreabă cum a fost angajat fara nici un examen SZILVASSY VALERIU- VICTOR consilier al ministrului în cadrul unui club sportiv fără nici un examen(Angajare fictiva la Clubul Sportiv Olimpia Bucuresti | Sindicatul Național Sport și Tineret (sindicatmts.ro)).

Reprezentanții Federației române de rugby denunță și ei purtarea abuzivă a lui Novak, Federația de Rugby beneficiind si de o tăiere a bugetului datorită atitudinii recalcitrante – recalcitrantă deoarece au avut curajul să apere dreptul rugby-ului romanesc, acela de a beneficia de o baza modernă de pregătire(Scandal monstru intre Federatia de Rugby si Ministerul Sportului: ”Suntem consternati, dar nu vom capitula” (ziare.com))

Complexul Sportiv Național Sala Polivalentă București va rămâne închis în acest weekend. Angajații denunță abuzurile grave la care sunt supuși. Aceștia se afla în a 8-a zi de proteste, proteste declanșate de moartea unui coleg.(Protest Sala Polivalentă București | Sindicatul Național Sport și Tineret (sindicatmts.ro))

Eduard Novak si-a angajat ilegal (făra acordul si făra o hotarâre oficială Biroului Federal al Federației de Ciclism), antrenorul personal, acesta fiind platit cu 60.000 de euro pe an.

De asemenea au fost făcute câteva achizitii de către Federația de Ciclism fără acordul aceluiași birou federal, respectivele achiziții ridicand semne de întrebare. (Pedalatul în gol | (gsp.ro))

Lasati un comentariu