Sălăjancă descoperită la vama Urziceni cu marfă de contrabandă

• publicat la: 20 martie 2021
Sălăjancă descoperită la vama Urziceni cu marfă de contrabandă

Polițiștii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmației au descoperit și confiscat aproximativ 20 de kg tutun şi 1.000 pachete ţigări, în valoare totală de peste 3.400 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

*Ieri, 19.03.2021, în jurul orei 19.30, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Urziceni, judeţul Satu Mare, pe sensul de intrare în țară, o persoana de sex feminin, cetăţean român B.I., în vârstă de 44 de ani, cu domiciliul în judeţul Sălaj, care conducea un autoturism marca Volkswagen, înmatriculat în România.

În timpul controlului specific, poliţiştii de frontieră au observat mai multe pungi cu tutun, fapt pentru care s-a efectuat un control amănunţit asupra autovehiculului, şoferului și bagajelor.

Astfel, au fost descoperite ascunse prin bagajele personale mai multe pungi cu tutun. În urma inventarierii, s-a constatat că este vorba de 19,73 kg, în valoare de 2.000 lei.

Tutunul a fost ridicat în vederea confiscării, iar femeia este cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile supuse marcării peste limita a 10.000 de ţigarete sau 1 kg de tutun.

Tot ieri, 19.03.2021, în jurul orei 14.20, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Siret, pe sensul de intrare în țară, o persoană de sex feminin, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană C.A., în vârstă de 32 de ani, ca şi pasager într-un microbuz înmatriculat în Ucraina.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control asupra autovehiculului, persoanei și bagajelor.

Astfel, a fost descoperită ascunsă în vederea sustragerii de la controlul vamal, în bagajele personale ale femeii, cantitatea de 930 pachete cu ţigarete, de provenienţă ucraineană.

Țigaretele în valoare de aproximativ 1.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar persoana în cauză a fost sancţionată contravenţional de către Biroul Vamal Siret cu amendă în valoare de 6.000 de lei.

comunicat

Lasati un comentariu