Administratorul public Beko Tamas a explicat pe înțelesul tuturor proiectul de buget. Cât primesc CSM Victoria și Fundația de turism

• publicat la: 20 aprilie 2021
Administratorul public Beko Tamas a explicat pe înțelesul tuturor proiectul  de buget. Cât primesc CSM Victoria  și Fundația de turism

În cadrul ședinței ordinare de azi, 20 aprilie 2021, consilierii locali careieni au aprobat bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Carei pe anul 2021 după ce în prealabil administratorul public Beko Tamas a explicat pe înțelesul tuturor proiectul  de buget. Detaliile s-au lăsat așteptate.

La ședința CL unde a fost prezentat Bugetul de Venituri și Cheltuieli nu a participat nimeni de la Serviciul de Buget-Contabilitate și nici directorul economic Gindele Emese.

Primarul Kovacs a recunoscut în mod oficial că echipa care întocmește bugetul  din fiecare an este coordonată de inginerul Beko Tamas și nu de cineva din Direcția Economică. Până și Kovacs s-a minunat pe parcursul a 5 minute de discurs de cum a reușit administratorul public să aranjeze  Bugetul de Venituri și Cheltuieli. ,, Nu degeaba și punga cu bani i-am dat lui și l-am pus ordonator principal de credite,,. O decizie mai mult decât înțeleaptă având  în vedere experiența primarului ca manager la cinci societăți de producție falimentate.

Bugetul propus pentru anul în curs este de 88,75 milioane de lei, din care pentru investiții au fost alocați 45,9 milioane lei( dintre care doar 3,4 milioane lei sunt din bugetul local), a specificat managerul public Beko Tamas pentru asistența din Sala Festivă. Beko Tamas a avut nevoie de 22 minute pentru a prezenta proiectul de buget pe anul în curs.

Tot în ședința de azi, consilierii locali careieni au mai votat bugetele Clubului Sportiv Municipal Victoria Carei în valoare de 800 mii lei, al Centrului de Promovare al Turismului Cultural ”Grof Karolyi” în valoare de 1,2 milioane lei respectiv al  SC Carei Trans Bus SRL, 7 mii lei.

Situația dezastruoasă de la administrația  pieței agroalimentare a fost semnalată de consilierii liberali fapt ce a atras intervenția primarului. În mod evident acesta nu a făcut referire  la deturnarea de fonduri de acum câțiva ani când sumele încasate de la comercianți pentru consumul de apă nu au ajuns în contul Apaserv motiv pentru care a existat chiar un proces de recuperare a pierderilor suferite de societatea sătmăreană. Sumele au fost atât de mari încât a existat o poprire pe conturi până la recuperarea prejudiciului.

Din cele  alte  5 minute de vorbărie ale primarului, a fost de reținut doar faptul că primăria dorește să șteargă toate datoriile societății prin lichidarea ei și apoi preluarea de către administrația locală. Cu alte cuvinte deturnarea de fonduri nu a fost neștiută de conducere ci a deranjat semnalarea ei de către Buletin de Carei. Deranjul a fost atât de mare încât au fabricat știrea cu polițista falsă, fapt neconfirmat de Inspectoratul de Poliție.

Pentru conformitate, specificăm că primarul Kovacs s-a învârtit după deget  înainte de a spune că dorește preluarea pieței, poate din nostalgie după perioada când avea loc modernizarea pieței și au existat  ,,surplusuri,,  de pavaje  și geamuri termopan numai bune de folosit la o casă în renovare. Prietenii știu  de ce.

Bugetul societății SC Piețe Parcări SRL a fost  votat doar de către consilierii UDMR cărora  nu le pasă dacă piața merge în pierdere sau în profit sau dacă există sau nu deturnări de fonduri.

Buletin de Carei

 

Lasati un comentariu