Dezmăț pe taxele și impozitele careienilor

• publicat la: 19 aprilie 2021
Dezmăț pe taxele și impozitele careienilor

Toate sumele încasate la  Primăria Carei ca impozite și taxe pe proprietate( persoane fizice  și juridice cumulat) nu ajung pentru plata cheltuielilor cu cei puțin peste 80 de angajați din aparatul de specialitate al primarului.

Bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Carei pentru anul 2021 nu a fost supus Dezbaterii Publice așa cum se procedează de primăriile din țară inclusiv  de cea a municipiului Satu Mare.

Priviți cum tratează proiectul bugetului local Primăria Satu Mare:

La Primăria Carei e totul aparte.  Specialiștii de la Primăria Carei caută din martie 2020 programe ușoare pentru consilieri pentru  ședințe online. Avem un director economic care semnează și ca șef contabil dar când vine vorba de oferit date despre buget  iese la înaintare administratorul public  ing.Beko Tamas. Dacă tot se descurcă așa de bine administratorul public la contabilitate  și probleme economice atunci nu e păcat să mai plătim un salariu gras de director economic altei persoane? Sau pentru soția unui consilier județean de la UDMR care a picat examenul de ocupare post director economic cu notă sub 5 atunci când s-a organizat la Prefectura Satu Mare nu mai contează un salariu în plus că tot e din banul careianului și nu al primarului. Noroc că se pot da și la București la ANFP concursuri, departe de ochii presei.

Și dacă tot vorbim de banul public, am remarcat că la cabinetul primarului avem un consilier care postează pe rețele de socializare, zilnic, în timpul programului.

https://www.buletindecarei.ro/2021/04/administratorul-beko-si-consilierul-szasz-de-la-primaria-carei-dezbat-bugetul-doar-pe-un-blog-privat.html

Este  plătit atât de bine  încât se rușinează să își publice Declarația de Avere. Cu toate sumele importante încasate, consilierul Szasz figurează pe lista datornicilor publicată de Serviciul de Taxe și Impozite.

Potrivit  Listei cu fonduri de cheltuieli de capital pentru anul 2021, primăria Carei mai vrea să cumpere  un autoturism dar și nenumărate laptop-uri. Doar la Autorități executive vorbim de 13 bucăți la care se adaugă cele 40 de tablete ținute de primar la sertar de luni de zile pentru știe el cine.

Investiții serioase se prevăd și pentru Centrul de vaccinare dar nu lipsesc din cheltuielile de capital frigiderele mortuare, 3 la număr, precum și cărucior ridicare cadavre în valoare de 19.000 lei.

Cei care știu să citească un Buget de Venituri și Cheltuieli pot accesa acest link:

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/proiect%20buget%20venituricheltuieli.pdf

.
La fel ca în anii trecuți, cheltuielile la Autorități Publice DEPĂȘESC încasările de la toate  impozitele pe taxe de proprietate( persoane fizice  și juridice cumulat).

Deci ne plătim impozitele și taxele locale ca să acoperim cheltuielile cu puțin peste 80 de angajați ai aparatului de specialitate al primarului. În condițiile  în care primarul nu plătește din 2008 încoace niciun impozit local.

Mâine va avea locde la ora 12,00  ședința publică a Consiliului Local Carei unde se va dezbate ( mai mult ca sigur că doar se va vota) proiectul de buget pe anul în curs.

Buletin de Carei
 

comentarii

Raspunsuri

Lasati un comentariu