Klaus Iohannis: O societate tolerantă și deschisă trebuie să respingă orice manifestări rasiste și xenofobe. Pe când și la Carei?

• publicat la: 7 aprilie 2021
Klaus Iohannis: O societate tolerantă și deschisă trebuie să respingă orice manifestări rasiste și xenofobe. Pe când și la Carei?

Într-un mesaj cu ocazia Zilei Internaționale a Romilor, președintele Klaus Iohannis a transmis un mesaj în care condamnă ferm orice fel de manifestare „rasistă” și „xenofobă”. Mesajul președintelui a fost prezentat de către Sergiu Nistor, consilier prezidențial pentru Cultură, Culte și Minorități Naționale, în cadrul mesei rotunde „România, patria comună și indivizibilă a tuturor cetățenilor săi”, organizată de Grupul parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților, potrivit Agerpres.

„În această perioadă extrem de complicată pe care o traversăm, marcată de efectele grave generate de pandemia de Covid-19, prețuirea contribuției fiecăruia la binele comun şi solidaritatea socială reprezintă elementele care ne pot ajuta să depășim dificultățile cu care ne confruntăm. În acest context, celebrările unor evenimente importante, cum este și Ziua Internațională a Romilor, sunt momente în care reafirmăm ceea ce ne unește și ne îmbogățește spiritual, ceea ce ne insuflă energia și motivația de a ne construi împreună viitorul. O societate tolerantă și deschisă are la bază nu doar proiectele de dezvoltare pe care ni le asumăm, ci și capacitatea noastră de a respinge discursul urii și de a condamna cu fermitate orice manifestări rasiste și xenofobe.”, a subliniat șeful statului.

Curios este că totul rămâne la nivel de discurs cu ocazia anumitor zile pentru că în teritoriu cu totul alta este situația.

Acestea sunt exprimările la adresa românilor, exprimări rămase nesancționate așa cum se procedează când cei vizați sunt  Maia Morgensten sau Raed Arafat.

Priviți și exprimările  unui artist careian la adresa unui angajator careian dar născut în altă localitate din România.

Lasati un comentariu