Ziua Autismului marcată în județul Satu Mare

• publicat la: 2 aprilie 2021
Ziua Autismului marcată în județul Satu Mare

Pentru a marca așa cum se cuvine această zi internațională dedicată autismului, care se sărbătorește în fiecare an în 2 aprilie, specialiștii Serviciilor sociale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a județului Satu Mare au lansat în aer, în semn de respect, o mulțime de baloane albastre.

La nivel internațional culoarea albastră și puzzle-ul sunt asociate cu autismul. Au fost momente emoționante la care au participat deopotrivă beneficiari și specialiști din cadrul DGASPC Satu Mare. La această zi internațională a conștientizării autismului a participat și Mariana Dragos – director general, care a precizat că: ,,Atenția, înțelegerea, sprijinul și acceptarea sunt cele mai importante daruri pe care le putem oferi celor cu autism”.

Menționăm faptul că tulburarea autistă este definită ca o tulburare pervazivă de dezvoltare caracterizată prin: deteriorarea calitativă în interacțiunea socială, deteriorări calitative în comunicare. Este, de asemenea, caracterizată de întârzieri, cu debut înainte vârstei de 3 ani, în cel puțin unul din următoarele domenii: interacțiune socială, limbaj, așa cum este utilizat în comunicarea socială, joc imaginativ sau simbolic. Potrivit datelor statistice, în România ar exista circa 30.000 de adulți și aproximativ 20.000 de copii cu autism, iar unul din 120 de copii din țara noastră este diagnosticat cu autism, în timp ce la nivel european unul din 67.

Lasati un comentariu