Marcela Papici a îngenuncheat Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean cu tot cu avocații lor

• publicat la: 5 mai 2021
Marcela Papici a îngenuncheat Consiliul Județean Satu Mare și Spitalul Județean cu tot cu avocații lor
.
Marcela  Papici, fost manager la Spitalul Județean Satu Mare, fost candidat independent pentru Camera Deputaților, și-a câștigat în instanță dreptul de a participa la concursul pentru postul de manager la  Spitalul Județean.
Ceea ce era de așteptat pentru cei care cunosc legislație, s-a întâmplat astăzi în ce privește organizarea concursului  pentru postul de manager la Spitalul Județean Satu Mare.
Concursul a fost ANULAT de instanță.
Un concurs organizat pentru clientela de casă de fapt, așa cum se mai întâmplă și în administrația careiană.
Dar de ce s-au temut grofii nu au scăpat. Coșmarul lor, Marcela Papici, fost manager la Spitalul județean Satu Mare, a câștigat în instanță dreptul de a participa la un concurs organizat  în mod corect. Toate cheltuielile de judecată, cu tot cu onorariul avocatului, se vor suporta de …grofii perdanți.
Inițial, organizatorii concursului au solicitat candidaților să aibă studii superioare de lungă durată dar fără a menționa specializarea. Adică ar fi putut participa la concurs orice absolvent al Facultății de Teatru și Film. Tot Marcela Papici a fost cea care a corectat eroarea vizată de un jurist pus în fruntea Consiliului de Administrație.
S-a cerut apoi candidaților să aibă minim 2 ani vechime ca manager de spital, știut fiind că Marcela Papici are doar 1 an și jumătate vechime.
Nici planul de management al actualului manager care are  și postura de candidat nu e ceea ce ar trebui să fie. Adică obiectivele planului sunt pe 2 ani în loc de 4, asa cum reiese din titlu(poate stie actualul manager ceva).

Obiectivul 1 (reabilitare Terapie Intensiva) are termen luna mai 2021 în conditiile în care examenul era fixat pentru data de 5 mai( teoretic) iar sectia Terapie Intensivă e gata reabilitată.
S-au publicat poze în presă si pe pagina Consiliului Judetean. Cum să-ti fixezi un obiectiv din ceva gata făcut?
Obiectivul 2 din proiectul actualului manager candidat era construirea unui nou corp de clădire în curtea spitalului judetean, proiect cu finantare nerambursabilă despre care s-a scris în presă încă din 2018 si care e un proiect implementat de Consiliul Judetean care face si licitatiile de lucrări.
Obiectivul 3 e o clădire modulară pentru neurologie care e gata în proportie de 70% si despre care, de asemenea, citim în presă de 2 ani încoace.
Obiectivul 4 e un proiect cu finantare nerambursabila care e deja în implementare de vreun an si prin care se extinde si reabiliteaza UPU.
Deci poți să faci un plan stiind că…oricum vei fi admis ca viitor manager!
.
,,Azi, în urma demersurilor noastre, INSTANTA a suspendat concursul pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Judetean de Urgenta Satu Mare!
Multumesc avocat Minodora Sorian pentru profesionalismul tau, temeinica pregatire si, mai ales, ca ai crezut in mine si in cauza mea!
Nu e tara lui Papura -Voda! Iar legea nu-i tocmeala chiar daca esti autoritate!
Au pierdut Spitalul Judetean, Consiliul Judetean, Consiliul de Administratie, Comisiile de concurs! Cu cheltuieli de judecata! Cu toate ca toti au avut, de dimineata, la proces, reprezentanti juristi sau avocati!
Continuam demersurile! Voi dovedi ca tot ceea ce am sustinut, de mai bine de o luna, legat de procedurile si interesele de la spital, e adevarul!,, scrie Marcela Papici pe pagina ei.
Or fi liderii UDMR la conducerea județului și a celor mai importante instituții sătmărene dar nu au luat în calcul….sătmărencele bătăioase când vine vorba despre dreptul lor.
.
Buletin de Carei

comentarii

de Elena la 5 mai 2021 - 08:39

Felicitări!
Asa ar trebui acționat peste tot unde se fac abuzuri de acest gen si nu numai, acesti impostori care sunt plătiti din banii statului român, din impozitele noastre fac legea lor.
Este timpul să ne trezim să ne luam Țara inapoi pâna nu este prea târziu!

de DOINA FARCAU la 5 mai 2021 - 09:02

Felicitari domniei sale!Ambitioasa,cred ca e” calificativul”potrivit.

Raspunsuri

Lasati un comentariu