Poliția de Frontieră Carei a identificat doi migranți ilegali

• publicat la: 14 mai 2021
Poliția de Frontieră Carei a identificat doi migranți ilegali

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat  într-un autoturism  doi  cetățeni din Camerun și Senegal care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Vestul Europei.

În data de 12 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate.

Astfel, în jurul orei 22.20, colegii noștri au observat pe comunicația Carei – Urziceni, județul Satu Mare, un autoturism înmatriculat în România din care au ieșit doi cetățeni de origine afro-asiatică.

Deoarece nu-și justificau prezența în zona de frontieră, persoanele respective au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări suplimentare.

Din primele verificări s-a constatat că cei doi cetățeni din Camerun și Senegal, în vârstă de 34, respectiv 35 de ani, și că aveau intenția să treacă ilegal frontieră din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge în Vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.

 

Lasati un comentariu