SamCivica, petrecere de 1 iunie pentru copiii instituționalizați din Satu Mare

• publicat la: 30 mai 2021
SamCivica, petrecere de 1 iunie pentru copiii instituționalizați din Satu Mare

Cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, membrii Asociației SamCivica, ajutați de voluntari inimoși, au organizat în cursul zilei de astăzi o petrecere pentru 15 copii instituționalizați, beneficiari ai Casei de Tip Familial Maria din județul Satu Mare, aflată în administrația Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Satu Mare.

Astfel, în locația balastierei Turulung, cei 15 beneficiari ai Casei de Tip Familial Maria, însoțiți de către doi asistenți, s-au distrat pe cinste de ziua lor, cu activități culinare, de divertisment și educative.  Nu au lipsit bogracs-ul, dulciurile și fructele delicioase.

Voluntarii SamCivica le-au pregătit copiilor un tort și le-au cântat ”La mulți ani”, apoi – în aplauzele tuturor, micuților le-au fost înmânate diplome și cadouri pentru rezultatele obținute în diferitele concursuri organizate.

Cei 15 copii instituționalizați au avut ocazia să interacționeze pentru câteva ore și cu copiii membrilor SamCivica, legându-se în scurt timp prietenii sincere.

”Acțiunile noastre, organizate cu ocazia Zilei Copilului, au inclus prepararea unor mâncăruri tipice pentru ieșirile la iarbă verde, activități interactive, activități sportive și confecționarea de ornamente. Noi am asigurat totul,  acesta fiind cadoul nostru pentru micuții din Casa de tip familial Maria. Iar cea mai bună răsplată pentru noi au fost zâmbetele de pe fețele copiilor și îmbrățișările de la final. Acțiunile noastre dedicate celor mici vor continua și pe parcursul săptămânii care urmează”, a declarat președintele SamCivica, dr. Călin Culcean.

Membrii SamCivica doresc să mulțumească Direcției Generale de Asistență Socială și Protecție a Copilului Satu Mare, dar mai ales copiilor de la Casa de Tip Familial Maria.

Lasati un comentariu